ЗСУ звільнили стратегічні позиції в районі Донецька
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили стратегічні позиції в районі Донецька

ЗСУ звільнили стратегічні позиції в районі Донецька
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерія Шершня, українським військовим вдалось повернути під контроль стратегічні позиції в районі Красногорівки поблизу окупованого росіянами Донецька.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ на Донеччині 

Під Красногорівкою наші штурмові підрозділи внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися з 2014 року. Це вже так звана територія "ДНР", під самісіньким Донецьком, - пояснив Шершень.

За його словами, звільнення цих позицій відбулось ще тиждень тому, однак інформація про це з тактичних міркувань оприлюднена тільки зараз.

Дійсно, під Красногорівкою оволоділи кількома позиціями унаслідок добре підготованого штурму… Здійснили розмінування певних ділянок. Наші штурмові підрозділи просунулися вперед доволі неочікувано для ворога. І впродовж тижня ворог вживає всіх заходів, щоб вибити нас із цих позицій. Щоденно штурми тут, важкі обстріли. Але все марно, - зазначає речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Яка наразі ситуація у зоні бойових дій на Донеччині

За його словами, подібні успіхи ЗСУ ще більше деморалізують російських військових злочинців. Українські військові продовжують просуватись вперед територією окупованої Донеччини.

Закріплюємось, розміновуємось. Успіхи відчутні. Утім, про результати розповідати ще зарано. Миттєво і відразу їх не буде. Бо шукаємо варіанти ефективного продовження наступальних дій, - зазначив Шершень.

За минулу добу на цьому напрямку було знищено 104 окупанти, 202 поранено та двох взято у полон. Також знищено було 34 одиниці озброєння та військової техніки.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали понад 1 тисячу 230 вогневих завдань, - підкреслив речник ОК "Таврія".

Водночас загарбники намагалися провести наступальні операції на околицях Авдіївки, але успіху не мали. Також вони наступали на околицях Мар’їнки, але отримали відсіч та відійшли.

Крім того, ворог провів невдалий наступ в бік населених пунктів Вугледар та Золота Нива.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?