ЗСУ звільнили вже 260 кв. км на Мелітопольському напрямку — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили вже 260 кв. км на Мелітопольському напрямку — Маляр

ЗСУ звільнили вже 260 кв. км на Мелітопольському напрямку — Маляр
Джерело:  online.ua

Українські військові з початком наступу на південному напрямку вже звільнили 260 кв. км території. Загалом за останній тиждень там звільнено 5 кв. км.

Джерело: Ганна Маляр

ЗСУ продовжують контрнаступ на південному напрямку 

Як зазначила заступниця Міністра оборони України, українські військові просуваються на Мелітопольському напрямку.

Наш основний напрямок наступу - це південь. І на півдні у нас так само були просування вперед минулого тижня. Зокрема, йдеться про Мелітопольський напрямок. Але по всьому півдню ворог знаходиться в обороні. І Запорізький та Херсонський напрямок - це там, де ворог захищається, - сказала вона.

За її словами, Збройні сили України дуже впевнено знищують оборонний потенціал ворога.

На що спроможний ворог? Їм вдається обстрілювати. Тому що у них багато зброї, перевага з озброєння. І вони обстрілюють Запорізьку, Херсонську, Миколаївську області. І активно використовують "Ланцети", - сказала Маляр.

Заступниця міністра оборони зазначила, що ЗСУ відбивають атаки ворога в районі Новодарівки, Новомихайлівки та Новоданилівки Запорізької області.

Але по Мелітопольському напрямку ЗСУ вдається просуватися. Там було звільнено Роботине.

Маляр повідомила, що протягом минулого тижня на південному напрямку Збройним силам вдалося звільнити 5,2 км. А загалом за час наступальних дій там звільнено вже більше ніж 260 кв. км.

Міноборони розкрило деталі наступу ЗСУ на Мелітопольському напрямку

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

Маємо частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняємо противника із займаних позицій та закріплюємось на досягнутих рубежах, — написала Маляр.

На Херсонському напрямку українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення ворога та наносять ураження по тилах противника.

Заступниця міністра також повідомила, що на півночі у прикордонних з РФ районах противник продовжує утримувати угруповання військ для прикриття державного кордону, а також здійснює активну диверсійну роботу з метою недопущення перекидання українських військ на гарячі напрямки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?