ЗСУ звільнили Ярову на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили Ярову на Донеччині

ЗСУ звільнили Ярову на Донеччині
Джерело:  online.ua

У селищі Ярова на Донеччині встановили український прапор після повного звільнення від кремлівської окупаційної армії. 

Джерело: "Новини Донбасу"

ЗСУ поступово деокупують Донеччину 

Селище повністю контролюється ЗСУ, - повідомив військовий журналіст Богдан Мірошніков.

У той же час так званий "мер" окупованого кремлівською армією Донецька Олексій Кулемзін повідомив, що в результаті обстрілу Куйбишевського району міста загинуло 13 людей.

На пл. Бакинських комісарів у Куйбишевському районі 13 загиблих мирних громадян. Кількість поранених уточнюється, - зазначив Кулемзін.

Кремлівські пропагандисти звинувачують в обстрілі українських військових.

На думку військового експерта Сергія Грабського, звільнення Донецька та Луганська не є пріоритетним завданням українських військових.

З військової точки зору, якщо дивитися не на військову карту, а на географічну, ми побачимо одну велику складність, яка є об'єктивною реальністю. Це те, що такі населені пункти, як Донецьк, Горлівка та інші, вони по суті є одним великим містом. Це високо урбаністична територія. А найбільш витратний, напружений і неприємний вид бойових дій - це бойові дії в місті. І будь-яка армія намагається цього уникнути. Із закінчення Другої світової війни ще жодне місто-мільйонник не було взяте з військовою силою, і Харків тому приклад, - підкреслив Грабський.

За його словами, у разі спроби звільнити Донецьк на українських військових очікуватимуть довгі та напружені бої, на які наразі ЗСУ не можуть піти.

Україна не може собі таку розкіш - кидати наші підрозділи в це горнило дуже малоефективних бойових дій. Донецьк і Луганськ, саме на сьогоднішній день, у тій конфігурації лінії фронту, поки не є пріоритетом для українських збройних сил, - зазначив експерт.

За його словами, наразі серед головних пріоритетів ЗСУ - звільнення Харківської області та просування до кордонів із Луганщиною.

Пріоритет саме північно-східного напрямку. І не забуваємо про виняткову важливість південного напрямку. Будь-який успіх України на херсонському та запорізькому напрямках завдасть колосального удару по сакральному місцю і Путіна, і багатьох росіян, які його підтримують - по Криму. Це зруйнує міф про "непотоплюваний авіаносець". І політичні процеси щодо звільнення Донецька і Луганська можуть стартувати після виходу українських військ на узбережжя Азовського моря, - наголосив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?