Зухвале вбивство - Зеленський несподівано звернувся до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Зухвале вбивство - Зеленський несподівано звернувся до українців

Зухвале вбивство - Зеленський несподівано звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року. З нагоди четвертої річниці трагічної та резонансної події виступив президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу державного лідера.

За його словами, у трьох країнах — Білорусі, Росії та Україні — цей журналіст боровся за демократичні цінності та права людини.

"У нього ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя. Його зухвале вбивство – втрата для всіх незалежних медіа та журналістів. А ще цей злочин – ганьба для України", - оголосив Зеленський.

Він зауважив, розслідування знаходиться під наглядом суспільства, яке вимагає чітких та однозначних доказів.

"Обов’язок держави та правоохоронних органів – зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Павла Шеремета. А згодом – справжніх організаторів і замовників цього злочину. Як би важко не було знайти правду", - додав президент.

Нагадаємо, Шеремет знаходився в автомобілі, який замінували. Він загинув внаслідок вибуху рано вранці, коли планував від'їхати від свого дому у Києві.

Фігурантами слідства стали Андрій Антоненко — колишній військовослужбовець та музикант Riff Master, лікарка Юлія Кузьменко, медик з зони ООС Яна Дугарь, а також подружжя ветеранів АТО-ООС Владислав та Інна Грищенки. Перші двоє знаходяться під вартою у СІЗО з минулого року.

Розслідування спровокувало багато критики на адресу правоохоронних органів. Активісти, діячі культури та прості українці висловили щонайменше сумніви щодо оприлюднених доказів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ України оприлюднили нові подробиці про справу вбивства Павла Шеремета. На журналіста могли готувати замах через його контакти у Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?