Зустріч команди Путіна з представником ЄС закінчилася скандалом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч команди Путіна з представником ЄС закінчилася скандалом

Зустріч команди Путіна з представником ЄС закінчилася скандалом
Джерело:  online.ua

Міжнародну спільноту сколихнув новий дипломатичний скандал після того, як стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила вислати трьох європейських дипломатів на підставі того, що вони відвідували акції на підтримку лідера російської опозиції Олексія Навального. Варто звернути увагу на те, що рішення про висилку дипломатів було ухвалене після зустрічі очільника МЗС РФ Сергія Лаврова і шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля, який прибув до Москви з першим офіційним візитом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  EUobserver.

"Дипломатам був заявлений протест у зв'язку із зафіксованим участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Королівства Швеція і Республіки Польща в Санкт-Петербурзі і посольства Федеративної Республіки Німеччина в Москві в незаконних акціях 23 січня 2021 року. Було підкреслено, що такі дії з їхнього боку є неприйнятними і не відповідають їх дипломатичному статусу" — повідомляє МЗС РФ.

Російські дипломати звертають увагу на те , що їхніх європейських колег уже оголосили "persona non grata", а також наказали негайно покинути територію РФ.

"Російська сторона очікує, що в подальшому дипломатичні місії Королівства Швеція, Республіки Польща та Федеративної Республіки Німеччина та їх персонал будуть строго слідувати нормам міжнародного права" - заявили в МЗС РФ.

Варто зазначити, що раніше Москву з візитом відвідала і глава МЗС Швеції та чинна глава ОБСЄ Анн Лінде. Російські журналісти стверджують, що 23 січня шведський дипломат брав участь в акції на Невському проспекті в Санкт-Петербурзі. Посольство Швеції на це відповіло, що співробітник тільки спостерігав за ходом протестів. Реагуючи на дії іноземних посольств щодо неузгоджених акцій і присутність дипломатів на суді у справі Навального, речниця російського МЗС Марія Захарова наголосила, що влада РФ буде працювати по кожному подібному випадку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен поспілкувався телефоном з главою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?