Зустріч нормандської четвірки - з'явилася нова заява Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч нормандської четвірки - з'явилася нова заява Кремля

Зустріч нормандської четвірки - з'явилася нова заява Кремля
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва вважає, що говорити про зустрічі у "нормандському форматі" на рівні глав держав до кінця 2019 року передчасно. Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Позиція Росії по нормандському формату незмінна і послідовна. Росія і президент Володимир Путін виступають за продовження роботи в нормандському форматі. Хочемо якомога швидше провести саміт, але разом з тим вважаємо, що цей саміт повинен бути добре підготовлений для забезпечення відповідної результативності", - сказав речник Кремля.

У нього також поцікавилися, чи можливе проведення саміту до кінця року, Пєсков заявив:

"Поки передчасно говорити, поки як і раніше дуже багато питань залишається на порядку денному".

 Варто зазначити, що Пєсков відмовився говорити про зміст документа, який може бути прийнятий за підсумками майбутньої зустрічі. Нещодавно також у Кремлі запевняли, що підготовка до саміту "нормандської четвірки "неможлива" через нові підходи і запити однієї зі сторін".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС РФ різко відреагували на те, що Зеленський хоче на нормандському саміті підняти питання Криму. Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко вважає, що "бажання президента України не відповідають реаліям", давши зрозуміти, що Москва не збирається говорити про незаконну анексії українського півострова ні в якому форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?