Зустріч Путіна та Меркель: відомі подробиці розмови політиків про війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Путіна та Меркель: відомі подробиці розмови політиків про війну в Україні

Зустріч Путіна та Меркель: відомі подробиці розмови політиків про війну в Україні
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним йшло багато мови про ситуацію в Україні.

Про це вона повідомляла під час спільної з Путіним прес-конференції в Сочі, передає ONLINE.UA.

"Ми підтримуємо відкритий обмін думок. Говоримо про розбіжності в думках. Про Україну, звичайно, ми говорили багато в нашій бесіді. Я знаю, що Мінські угоди існують і вони - єдина основа, на якій ми можемо вести свою роботу", - зазначила Меркель.

За словами канцлерки, не обішли стороною питання миротворців ООН на Донбасі. А через активні обстріли минулого вечора, це питання стало ще важливішим.

Путін же заявив, що доручив Міністерству закордонних справ РФ опрацювати питання місії ООН на Донбасі, але лише для охорони спостерігачів.

"Доручили нашим зовнішньополітичним відомствам ще раз предметно опрацювати тему місії Організації Об'єднаних Націй зі сприяння охороні спостерігачів ОБСЄ на Донбасі",- повідомив він.

Меркель додала, що зараз відбувається підготовка до зустрічі "нормандської четвірки", якою займаються міністри закордонних справ. Точної дати зустрічі вона не назвала.

У свою чергу Путін розповів, що "нормандський формат" є важливим для врегулювання ситуації на сході України і РФ "готова працювати в цьому форматі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін і Меркель вирішили активізувати роботу в нормандському форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?