Зустріч Зеленського з Путіним, Меркель та Макроном: президент зробив важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Зеленського з Путіним, Меркель та Макроном: президент зробив важливу заяву

Зустріч Зеленського з Путіним, Меркель та Макроном: президент зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський прогнозує, що через одну зустріч у "нормандському форматі" зустрінуться вже самі лідери України, Німеччини, Франції та Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube-канал "Зе!Президент".

"Нормандський формат не працював два роки. 12 липня була перша зустріч представників. Домовились, що буде ще одна зустріч більш суттєва. І через одну зустріч намагаються зустрітись чотири лідери. Це президент України, я, президент Росії Володимир Путін, Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Я думаю, цим ми приблизимось до дипломатичного вирішення цього питання", - сказав Зеленський.

Варто зазначити, що на спільній прес-конференції Зеленського і президента Франції Еммануеля Макрона останній зазначав, що передумовою для зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" є виконання Україною і Росією зобов'язань за Мінськими угодами про звільнення військовополонених і припинення вогню на Донбасі.

Кремль зі свого боку, в обранні нового президента України вбачав надію на "реанімацію" нормандського формату. Зокрема про це йшлося в розмові президента РФ Володимира Путіна з Макроном і канцлером ФРН Ангелою Меркель на саміті G20 в Осаці.

Як повідомляв ONLINE.UA, після офіційного візиту до Франції та Німеччини президент України В олодимир Зеленський незабаром відвідає ще одну європейську країну. Як стало відомо, він прийняв запрошення Анджея Дуди і у вересні з візитом поїде до Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?