Звернення Гонтаревої до українців схвилювало мережу: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Звернення Гонтаревої до українців схвилювало мережу: з'явилося відео

Звернення Гонтаревої до українців схвилювало мережу: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева звернулася до українців із заявою про те, що мітинги вкладників збанкрутілих банків проти НБУ організовує лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, і дані, які при цьому надаються учасникам протесту, невірні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube-канал Нацбанку.
"Уже більше місяця Національний банк України перебуває під спланованою політичною інформаційною атакою. Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, відверто обманює українців. Цифри і факти, якими вона користується в своїх виступах і агітматеріалах, не відповідають дійсності і не витримують жодної критики", - заявила Гонтарева і додала, що до Тимошенко приєдналися кілька нардепів, щоб потім використовувати в політичних цілях дестабілізованою ситуацію в Україні.

Читайте також: На мітинги в Києві організовано гнали масовку: з'явилося нове відео
За словами глави НБУ, опальні фінустанови завдали Україні збитків у 300 млрд грн, що приблизно дорівнює 2,5 річним бюджетам армії України. Гонтарева пояснила, що ці кошти були виведені власниками збанкрутілих банків для вкладення в свої бізнес-імперії.
"Популістські гасла вигідні для власників збанкрутілих банків. Їм Національний банк України завадив проводити схемні операції, виводити кошти з банків, продовжувати кредитувати депозитами вкладників виключно свій бізнес. І при цьому вони не хочуть повертати борги, - продовжила глава Нацбанку. - Їх банки збанкрутували, вкладники постраждали, проте їх основний бізнес працює і приносить їм доходи, а їх імена продовжують з'являтися в рейтингах найбагатших українців".
За словами Гонтаревої, негативні наслідки дій політиків відчують на собі мільйони українців. "У сьогоднішніх умовах це спровокує стрімке зростання цін на продукти і послуги, знецінення гривні, подорожчання імпортних товарів (в першу чергу медикаментів і палива). І вже ніхто з міжнародного співтовариства не підтримає Україну і не допоможе нам", - сказала вона.


Valeriy Kravets прокоментував відеозвернення: "Гонтарева панічно боїться відставки - навмисно опустила курс гривні, налякати. Мабуть, є навіщо переживати? Боїться розслідувань?".



Іван Степанов: "Як на мене, то одна вартує іншої".
Толик з прибором: "Краще б мовчала".

Читайте також: На протестах в Києві помітили "бригадирів" і дивну публіку: з'явилися фото і відео
Mess: "Гонтарева нагадує водія, звинувачуючи пасажирів в тому, що автобус в стовп в'їхав".
Володимир Полканов: "Хороша позиція головного банкіра, я тут ні до чого, а де ж ваші контрольні функції, Гонтарева!?".
Валя Валентина: "Вона має рацію на 100%. Розумниця!"
Нікнейм: "Вона має рацію на 100%. Ось тільки питання, як отримували ліцензії ці банки-банкрути та хто за прізвищами їх власники? Чи це знову таємниця слідства?".


Михайло: "НБУ виконує функцію контролюючого органу, а також через нього проводяться платежі. Чому вони не були заблоковані, не було своєчасного реагування контролюючого органу, якщо вони справді не співучасники в крадіжках? Виходячи з наявної інформації, я думаю, що обкрадання якщо не координувалося НБУ, то як мінімум ним покривалося".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Валерія Гонтарева опублікувала свою декларацію, в якій вказано, що свої кошти вона в основному зберігає в доларах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?