Звідки армія РФ завдала удару по селу Гроза — відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Звідки армія РФ завдала удару по селу Гроза — відповідь Повітряних сил

Ракета

Росія могла завдати удару по селу Гроза Харківської області з Воронезької області. Окупанти застосували балістичну ракету "Іскандер".

Повітряні сили вказали, звідки РФ запустила ракету по Грозі

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, від початку повітряної тривоги до удару пройшло близько 10 хвилин.

Якщо не помиляються, близько 10 хвилин там було від тривоги до удару. Балістика ж може летіти як з невеликої відстані, так і з дальньої. Була інформація про те, що можливий удар з Воронезької області. Тому балістика - це небагато часу, - зазначив Ігнат.

Зазначимо, що Воронезька область розташована біля східного кордону України та межує з Луганської областю.

Що відомо про обстріл села Гроза

5 жовтня російські загарбники завдали ракетного удару по продуктовому магазину у селі Гроза Купʼянського району, що на Харківщині.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, удар стався о 13:24. У магазині перебували місцеві жителі, а також у кафе, де були поминки за померлим односельцем.

Як згодом стало відомо, у кафе проходили поминки військового односельця. На них перебувала половина жителів села, при цьому серед тих, хто поминав, не було військових.

Станом на 17:50 кількість загиблих зросла до 51 особи. Серед них дитина. 6 людей отримали поранення.

6 жовтня кількість жертв у селі Гроза Харківської області знову зросла. Через ракетний удар росіян загинуло 52 людей.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, в лікарні померла одна з поранених внаслідок обстрілу військовими РФ с. Гроза Куп’янського району.

Попередньо, окупанти вдарили «Іскандером».

За процесуального керівництва Куп‘янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України

Ракетний удар був дуже точним. Є ймовірність, того що її навів місцевий.

Удар був настільки точним, а це невелике приміщення, щоб у нього так точно влучити. Тому є підозра (що навів хтось з місцевих - ред.) у СБУ та поліції. Ми можемо цей варіант перевірити обов'язково, - розповів глава МВС.

У Харківській області оголосили жалобу на три дні через російський  обстріл у Грозі.

Вчорашній удар став наймасованішим за кількістю загиблих в Харківській області з початку повномасштабного вторгнення. Загинули близько 15% жителів населеного пункту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?