Звідки з'явився новий коронавірус: уряд Британії назвав свою версію
Категорія
Світ
Дата публікації

Звідки з'явився новий коронавірус: уряд Британії назвав свою версію

Звідки з'явився новий коронавірус: уряд Британії назвав свою версію
Джерело:  online.ua

В уряді Великої Британії вважають правдивою версію про природне походження нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал Sky News.

На думку британських посадовців, інфекція поширилася світом після "стрибку" від травини до людини. Цей момент і точне місце переходу можуть назавжди залишитися невідомими, бо їх майже неможливо відстежити у сучасному світі.

Ця версія контрастує із заявами Білого дому й американських спецслужб, які підозрюють, що у поширенні коронавірусу не останню роль відіграла наукова лабораторія у китайському Ухані. Утім, серед представників американського уряду все ж таки немає одностайної думки про природу COVID-19.

Водночас у Лондоні зауважили, що теорія Сполучених Штатів також має право на існування, однак там вважають ці висновки малоймовірними.

Позицію британських урядовців поділив напередодні прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон. Він зауважив, що джерелом поширення вірусу міг стати відомий в Ухані "морський ринок".

Слід додати, що станом на 6 травня у світі підтвердили понад 3,66 мільйона випадків нового коронавірусу. Від ураження інфекцією померли 257 тисяч людей.

Новий вірус навіть знайшли у британського прем'єра Бориса Джонсона. Він встиг побувати у реанімації, однак поборов хворобу й нещодавно повернувся до повноцінної роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що українцям не слід очікувати відновлення авіасполучення влітку. На думку топ-дипломата, офіційний Київ лише спробує потроху перезапустити пасажирське сполучення повітрям. Детальніше — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?