Звільнення Савченко: з'явилося припущення про торги Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнення Савченко: з'явилося припущення про торги Путіна

Звільнення Савченко: з'явилося припущення про торги Путіна

Адвокати Надії Савченко не виключають, що причиною рішення президента РФ Володимира Путіна помилувати їх підзахисну стали особисті інтереси.
Про це сказав адвокат Микола Полозов на прес-конференції в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Ще в ході суду ми говорили, що звільнення Надії Савченко може бути поставлено в залежність, в тому числі і від санкцій, накладених на Росію - накладення / зняття, терміну цих санкцій", - сказав Полозов.
"Я не виключаю, що є якийсь великий зовнішньополітичний розклад, за якого Володимир Путін визнав для себе можливим провести звільнення Савченко саме в такому форматі і в такий час", - додав він, нагадавши також про старт саміту G7.
Інший адвокат Савченко Марк Фейгін зазначив, що коло залучених в переговори осіб було гранично обмежене і подробиці укладених домовленостей можуть спливти набагато пізніше.
"Є, напевно, такі деталі, які стануть відомі значно пізніше. Навіть сама Надія не може їх знати", - сказав захисник.
Він нагадав, що переговори щодо обміну Савченко на Єрофєєва і Александрова велися в телефонному режимі з грудня.
"Фінальні умови утрясалися, мабуть, в ніч в переговорах учасників "нормандського формату", - припустив Фейгін.
Фейгін вказав, що адвокатам стало відомо про можливий обмін 24 травня:
"Позавчора ввечері нам сказали, що її швидше за все вивозять".
Він зазначив, що адвокати були в курсі переговорів, але не мали всієї картини і до кінця "був присутній скепсис" щодо рішення Кремля.
Нагадаємо, звільнення Савченко стало спільною перемогою і наслідком тривалої роботи міжнародної коаліції союзників України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?