Звільнити та знизити зарплати: Зеленський дав ще один шанс Гончаруку на жорстких умовах
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнити та знизити зарплати: Зеленський дав ще один шанс Гончаруку на жорстких умовах

Звільнити та знизити зарплати: Зеленський дав ще один шанс Гончаруку на жорстких умовах
Джерело:  online.ua

Знизити зарплати міністрів і співробітників держслужб, звільнити та замінити керівників міністерств, розібратися зі скандалом через великі премій топ-менеджерів "Нафтогазу - такі невідкладні завдання прем'єр-міністрові України Олексію Гончаруку поставив президент України Володимир Зеленський під час термінової зустрічі. Український глава розглянув заяву Гончарука про відставку, але вирішив дати йому ще один шанс за умови вирішення всіх поставлених завдань вже до 4 лютого. Відео із зустрічі Зеленського і Гончарука опублікував Офіс президента України, п ередает ONLINE.UA.

Алексенй Гончарук та Володимир Зеленський провели особисту зустріч з питання відставки прем'єр-міністра і уряду. Президент повідомив, що розглянув заяву Гончарука і вирішив дати його уряду шанс, якщо будуть вирішені певні речі, які сьогодні є дуже важливими і турбують українців.

Зокрема, Зеленський вимагає, щоб Гончарук та його уряд розробили нову концепцію заробітних плат керівників міністерств, відомств, державних підприємств та їх заступників з урахуванням ситуації в країні.

"Заробітні плати повинні бути нормальними, такими, на які можна нормально жити, але вони повинні відповідати реаліям і тому, в який сегдня Україна знаходиться економічної ситуації. Коли ви і ваш уряд піднімете економіку - можна буде підвищувати ці заробітні плати", - підкреслив Зеленський , зауважив, що з усіма незгодними на запропоновану зарплату "доведеться прощатися".

Також серед важливих завдань Зеленський зазначив врегулювання ситуації з преміями, які отримують топ-менеджери "Нафтогазу України" за отримання 2,9 млрд доларів компенсації від російського "Газпрому".

"Вони повинні не тільки бути прагматичними менеджерами, але і залишатися людьми, знайти вихід з цієї ситуації. Якщо вони не почують вас, тоді вони почують людей, юристів. Або "Нафтогаз" буде повністю перезавантажений", - пояснив свою позицію Зеленський.

Крім того, Зеленський поставив задачу, щоб Гончарук зміцнив уряд шляхом проведення кадрових змін. Він попросив знайти "слабкі місця" і замінити тих чи інших керівників міністерств, згідно їх професійними даними. Також Зеленський заявив про необхідність переформатувати окремі центральні органи виконавчої влади. Зокрема, мова йде про поділ функцій в ряді міністерств.

На завершення Зеленський поставив вимогу, щоб Гончарук налагодив роботу з народними депутатами всіх фракцій і з парламентськими комітетами.

"Ви - глибоко в економіці, в сучасних процесах, які відбуваються в уряді. Наші депутати цього не знають. І коли вони отримують законопроєкти - рішучі, реформаторські, іноді непопулярні, - у них немає часу з ними навіть ознайомитися, нормально попрацювати в комітетах. Це - ненормально", - резюмував Зеленський.

Гончарук погодився з усіма пропозиціями Зеленського і пообіцяв їх виконати до 4 лютого.

Нагадаємо, Гочарук подав заяву про відставку на тлі скандалу зі злитим в мережу аудіозаписом його розмови з міністрами і представниками НБУ. На цьому аудіо нібито чути, як голос, схожий на прем'єра, каже, що у Зеленського "примітивне розуміння економічних процесів" і зізнається, що і сам він "повний профан в економіці". Зеленський доручив правоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук терміново зустрівся із Зеленським після заяви про відставку і підвів підсумки 4-місячної роботи свого уряду. Він анонсував важливі зміни для українців в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?