Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту", - Чалий
Категорія
Україна
Дата публікації

Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту", - Чалий

Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту", - Чалий

Служба безпеки України заарештувала танкер "Мрія" за звинуваченням у відвідуванні окупованого Криму в 2015 році на підставі Print Screen з неофіційного новинного ресурсу. Про це йдеться в статті на  ZN.ua  директора компанії-власника судна ТОВ "Тефін" Данила Чалого, передає ONLINE.UA.

Як відомо, танкер "Мрія" звинувачують відвідування Севастополя в 2015 році. Тоді у танкера був інший власник, а перед купівлею "Тефин" звернувся у відповідні органи, які підтвердили правомірність угоди.

"На виконання процедури запросили у всіх зацікавлених відомств, немає претензій до цього судна. Отримавши "добро", ми назвали колишній танкер Vilga "Мрією", оформили на українську компанію і поставили на корму український прапор" - каже Чалий, компанія якого прдбала судно в 2018 році.

Після того, як судно пропрацювало рік, СБУ заявила, що танкер відвідував Крим у зв'язку з чим його необхідно заарештувати, при цьому як докази силовики наводять Print Screen.

"В це складно повірити, але всі звинувачення проти "Мрії" засновані на... скриншотах з якогось новинного сайту. Під час обшуків СБУ вивчила всі суднові документи і навігаційні дані і не знайшла жодної інформації про захід судна в Крим. Скажу більше: жодних підтверджень заходу в окуповані порти на сьогодні не існує. Вважаю це надуманою причиною, щоб задушити наш бізнес", - каже Чалий.

Нагадаємо, 10 серпня 2019 року, під час кримінального провадження за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію, прокуратура АР Крим, провела обшук в м. Херсон на судні "Мрія". Після того як судно залишило Херсонський порт за рішенням Суду, після оскарження в апеляційній інстанції, СБУ спільно з прикордонниками взяли на абордаж судно в нейтральних водах і відбуксирували його в Херсон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?