Звинувачення сфальсифіковані: російська актриса підтримала українського режисера Олега Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

Звинувачення сфальсифіковані: російська актриса підтримала українського режисера Олега Сенцова

Звинувачення сфальсифіковані: російська актриса підтримала українського режисера Олега Сенцова

Відома російська актриса Чулпан Хаматова виступила на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії засудили до 20 років в'язниці. Вона вважає, що звинувачення проти Сенцова повністю сфальсифіковані.

З такою заявою Хаматова виступила на відкритті Х міжнародного кінофестивалю "Від щирого серця" в Ульяновську, передає ONLINE.UA з посиланням на Радио Свобода.

Слова підтримки Сенцової Чулпан Хаматова висловила відразу після того, як їй було вручено приз фестивалю "За честь і гідність". У своїй промові вона підтримала не тільки українського режисера, а й російського Кирила Серебряннікова, якого звинувачують в розкраданні 130 млн рублів, виділених з держбюджету для театральної трупи "Сьома студія".

Чулпан побажала Сенцову і Серебряннікову якомога швидше опинитися на волі. Її підтримав актор театру і кіно Веніамін Смєхов, який своїм виступом завершував вечір.

Слід зауважити, що 14 травня режисер Олег Сенцов оголосив про початок безстрокового голодування. Єдиною умовою припинення голодування він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, незаконно утримуваних в РФ. На підтримку Сенцова по всьому світу проходять акції - активісти вимагають звільнити режисера та інших українських політичних в'язнів з російської в'язниці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в усьому світі готується глобальна акція за звільнення заручників Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?