З'явилася нова ознака підготовки Росії до великої війни
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилася нова ознака підготовки Росії до великої війни

З'явилася нова ознака підготовки Росії до великої війни
Джерело:  currenttime.tv

Міністерство надзвичайних ситуацій Росії зажадало від влади Санкт-Петербурга обладнати величезним бомбосховищем "Зеніт-Арену", ще недобудований стадіон футбольного клубу "Зеніт" на Крестовському острові.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сurrenttime.tv.
"Петербург, схоже, готується не тільки до Чемпіонату світу з футболу, а й до війни в принципі", - пише російське видання.
У профільному комітеті міста поки не знають, де розмістити захисну споруду, але, згідно з планом МНС РФ, по своїй місткості бункер повинен бути навіть більше самого стадіону.
"В даний час розглядається питання необхідності включення в проект додаткової, захисної споруди для персоналу та відвідувачів на 84 тис. осіб", - йдеться в розпорядженні відомства.
Будівництво бомбосховища - не тільки болюче фінансове питання (вартість будівництва стадіону з 2007 року зросла з 6,7 млрд рублів до 39,2 мільярда рублів, а включаючи вхідну інфраструктуру, - до більш ніж 42 млрд рублів). Незрозуміло, де взагалі на Крестовському острові можна розмістити таку споруду. Будівельні нормативи вимагають, щоб при будівництві бомбосховищ на одну людину закладалося в середньому півтора квадратних метра площі. Якщо цих нормативів дотримуватися, то, щоб виконати вимогу МНС, укриття треба буде побудувати площею в 126 тисяч квадратних метрів. Це - сімнадцять з половиною футбольних полів. Хто оплатить будівництво бункера також незрозуміло. Будівництво на Крестовському острові вже коштує більше ніж, наприклад, річний бюджет всієї сусідньої Новгородської області.
"Якщо взяти хоча б кількість тих, кого укривають в 300 осіб - це мільйонів 30-40: такий порядок, якщо з нуля просто побудувати сховище", - розповів фахівець по захисним спорудам компанії "АНТ" Геворг Мартиросян.
За його словами, в сховищах дорого коштують вентиляція, системи життєзабезпечення. Крім того, в них треба зберігати запаси питної води, продукти, ставити генератори, які будуть виробляти електрику.
Але найдивніше, за словами фахівців - те, що поруч з майбутнім стадіоном скоро добудують станцію метро, ​​яке в разі війни також може служити як бомбосховище. Навіщо будувати іншу аналогічну споруду - в МНС не пояснили.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко затвердив  продовольчий норматив, який гарантує отримання жителями російського міста 300 грамів хліба на добу протягом 20 днів у разі війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?