З'явилися фото відкриття пам'ятника Мазепі в Полтаві
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилися фото відкриття пам'ятника Мазепі в Полтаві

З'явилися фото відкриття пам'ятника Мазепі в Полтаві
Джерело:  Depo

У Полтаві пройшла церемонія відкриття  пам'ятника гетьману Івану Мазепі, на якій був присутній президент України Петро Порошенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Depo.Полтава.


Відомо, що разом з президентом в Полтаву приїхав глава Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Філарет.


При цьому, мер Полтави Олександр Мамай на відкриття пам'ятника не прийшов.


На церемонії відкриття пам'ятника Петро Порошенко виступив з промовою про правління Івана Мазепи, а також про російську агресію.


У числі іншого, президент України заявив, що Україна більше не допустить імперську і радянсько-російську ідеологію на свою територію.


Фото: poltava.to


Як раніше повідомляв ONLINE.UA,  пам'ятник Івану Мазепі привезли з Києва та презентувати ще в листопаді 2015 року, на День захисника вітчизни.


Вага бронзового пам'ятника становить 2,5 т, а його висота, - 3,2 м. Вартість пам'ятника оцінюється майже в 2 млн грн. Створенням монумента займалися скульптор Микола Білик та архітектор Віктор Шевченко.




Фото: poltava.depo.ua


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?