З'явилися нові дані про "батальйон смертників" на кордоні з Кримом
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилися нові дані про "батальйон смертників" на кордоні з Кримом

З'явилися нові дані про "батальйон смертників" на кордоні з Кримом
Джерело:  online.ua

Стали відомі нові подробиці про кримськотатарський  "батальйон смертників", який буде охороняти кордон  між підконтрольною українському уряду територією України та окупованим Росією Кримом.


Про це розповів уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook фракції "Блок Петра Порошенка".


Джемілєв зазначає, що основним завданням батальйону буде не збройний напад, а охорона кордону і посилення української присутності в Херсонському регіоні.


"Але не виключається, що, якщо в Криму розпочнуться якісь криваві речі, то цей батальйон, мабуть, буде приходити на допомогу своїм співвітчизникам, чого б це їм не коштувало. Тому вони називають себе "батальйоном смертників"", - пояснив уповноважений у справах кримськотатарського народу.


У повідомленні підкреслюється, що єдині інструменти "батальйону", - неприйняття окупантів, збір інформації та доведення її до відома світової громадськості.


"Якщо почнуться якісь дії з боку кримських татар типу збройного опору, а, до речі кажучи, окупанти якраз провокують кримських татар на це, щоб потім, так само, як і в Чечні, знищувати наших людей, то це буде по суті, загибель нашого народу", - додав Мустафа Джемілєв.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, в російських ЗМІ видали фейк про те, що  Мустафа Джемілєв задіяний в шпигунстві на боці Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?