З'явилося доступне пояснення шкоди російських серіалів для України
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилося доступне пояснення шкоди російських серіалів для України

З'явилося доступне пояснення шкоди російських серіалів для України
Джерело:  online.ua

Спеціаліст в області комунікативних технологій, професор, доктор філологічних наук Георгій Почепцов вважає, що російські серіали небезпечні для українського суспільства, так як показують спецназівців РФ в позитивному світлі.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Вони небезпечні через сьогоднішнє конфлікту. Якщо Україна воює, наприклад, з російськими спецназівцями, то вона не може одночасно милуватися ними на екрані. Війна базується на понятті ворога, а якщо ворог викликає симпатії, то війни не може бути", - сказав професор.
Він також поділився думкою чому українські серіали ніяк не розкрутяться.
"На це потрібні як гроші, так і потужні телеканали, щоб ці гроші повернулися. Серіал має більш серйозне підґрунтя у вигляді розробки детальних біографій героїв, з яких виходили б всі сюжетні лінії. Вони повинні бути не тільки цікавими, а й відповідати на конкретні проблеми нашого життя. І ще спиратися на власну національну ідентичність, на власну картину світу. Якщо цього не буде, ми будемо виробляти своїх "Рабинь Ізаур", які сьогодні вже не цікаві", - зазначив Почепцов.
Читайте повний текст інтерв'ю Георгія Почепцова ONLINE.UA: Людям продають страхи - український вчений про небезпеку російських серіалів і війні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?