З'явилося нове викриття бойовиків, які стріляють з житлових районів: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

З'явилося нове викриття бойовиків, які стріляють з житлових районів: опубліковані фото

З'явилося нове викриття бойовиків, які стріляють з житлових районів: опубліковані фото
Джерело:  Bellingcat

Міжнародна група розслідувань Bellingcat на основі супутникових знімків довела, що бойовики ДНР стріляють по Авдіївці з житлових районів окупованих Ясинуватої та Макіївки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані  Bellingcat.
На одному зі знімків зі східного боку від водоочисної станції між контрольованими бойовиками Ясинуватою та Макіївкою видно два артилерійські знаряддя, розташовані в небезпечній близькості від важливого елемента інфраструктури, що піддає ризику життя цивільних осіб, а також їх доступ до води. Обидва знаряддя спрямовані в напрямку контрольованої українською владою Авдіївки.



На південь від цієї позиції, приблизно на такій же відстані від водоочисної станції, видно ще одну позицію бойовиків ДНР, на якій розміщено декілька гармат польової артилерії, які, мабуть, звернені на захід.



На північний схід від цих двох позицій можна побачити ще два буксируваних знаряддя, одне з яких, мабуть, закріплено в похідному положенні за вантажівкою.



Ще три буксируваних знаряддя з вантажівками видно з південно-східної сторони Ясинуватського коксохімічного заводу і з західного боку Гвардійського району на півночі Макіївки. Артилерія також звернена на захід, в напрямку Авдіївки.
Читайте також: Бойовики чесно зізналися, що стріляють з "Градів", і показали відео



Далі на південь від Ясинуватського коксохімічного заводу видно ще дві вогневі позиції. На одній з них кілька знарядь звернені на захід, на інший присутні обгорілі сліди стрільби, мабуть, в західному напрямку.




Розслідувачі відзначають, що хоча самі артилерійські знаряддя не помітні, очевидно, що це сліди стрільби всього лише в кількох сотнях метрів від житлового району, школи, церкви, лікарні й супермаркету на сході Донецька.



На знімку від 31 січня по всій контрольованій бойовиками території видно безліч нових воронок, відсутніх на знімках від 20 і 28 січня.
Із західного боку від водоочисної станції між Ясинуватою і Макіївкою на льоду водосховища видно кілька воронок. Ці місця попадання артилерії знаходяться в небезпечній близькості від водоочисної станції, причому з обох сторін водосховища і станції є позиції бойовиків.



На південь від залізничної станції «Ясинувата» біля окопів бойовиків видно нові воронки.



На північний захід від водоочисної станції також видно воронки поблизу від окопів сепаратистів.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міжнародна група розслідувань Bellingcat встановила, що бойовики ДНР стріляли з "Градів", встановлених в житлових кварталах на сході окупованого Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?