З'явилося пояснення мотивів брюссельських терористів: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилося пояснення мотивів брюссельських терористів: опубліковано відео

З'явилося пояснення мотивів брюссельських терористів: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Український журналіст і блогер Олександр Міхельсон розповів, навіщо терористи вбивають людей в Європі і як використовують західні ЗМІ.
Про це він сказав у відеоблозі для ONLINE.UA.
Журналіст вважає, що терористи здійснюють теракти в Європі, щоб жертв показали в ЗМІ, для залякування всього світу.
"Власне ЗМІ є ключем для розуміння стратегії терористів. А саме: там, де про це не говорять, чи там, де про це не буде достатньо яскраво сказано - в Африці, на Близькому Сході - там терористи вбивають людей масово з однією метою: знищити супротивників, як вони їх розуміють. А ось в Європі або в Штатах (до яких, правда, істотно складніше дістатися), терористи діють абсолютно іншим способом. Знищити нехай невелику кількість жертв, але щоб цих жертв показали по телебаченню. Ніхто не бачив 600 жертв «Боко Харам», ніхто не бачив 560 і 570 жертв в Іраку. Ніхто не бачив їх по відео в Європі. Тобто це не діє - так можна залякати місцевих жителів, але не світ", - говорить він.
За словами Міхельсона, терористи вбивають людей в європейських містах, щоб показати картинку, і їм не важливо, скільки буде жертв.
"Світ можна залякати 27-а, якщо я не помиляюся (останні цифри - 31 загиблий - ред.) жертвами вибухів в Брюсселі. Саме цього домагаються терористи - того, щоб показати картинку, і неважливо, 27 жертв, або 2,7, вибачте за таку цифру, або 127. 127, звичайно, для них було б краще, але 27 їм теж годиться. 27 жертв в Брюсселі залякають 270 млн жителів Європи як мінімум, тоді як 27 000 жертв в Іраку або, припустимо, в Пакистані насправді не справлять ні на кого жодного враження, це специфіка ЗМІ. Терористи користуються ЗМІ, які створив західний світ, для того, щоб просувати свою ідею. А ідея ця дуже проста - це залякування, це страх, це терор. Терор дослівно означає жах, вони жахають все цивілізоване людство", - зазначив блогер.


Більше читайте в блозі:  Ключ к стратегии исламских террористов в Европе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?