З'явився сенсаційний компромат на помічника Путіна по Донбасу: опубліковані документи
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явився сенсаційний компромат на помічника Путіна по Донбасу: опубліковані документи

З'явився сенсаційний компромат на помічника Путіна по Донбасу: опубліковані документи
Джерело:  Відкрита Росія

У мережі з'явився гучний компромат на Владислава Суркова, якого називають куратором по Донбасу від президента РФ Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на openrussia.org.
Зокрема, Суркова звинуватили в "освоєнні" російських бюджетних коштів, які заходять на територію ЛНР в якості допомоги, а також у причетності до вбивства Дмитра Каргаєва, якого називали довіреною особою ватажка луганських бойовиків в сфері постачання російського палива.
Крім того, журналісти розкопали і участь Суркова в боротьбі за ринок енергоресурсів, насамперед, паливно-мастильних матеріалів (ПММ), спрямованих на військові потреби.
Документи свідчать про те, що стан ринку енергоносіїв Донбасу перебуває під контролем росіян, в першу чергу, Владислава Суркова і якогось «Полярника», під личиною якого, згідно з даними ЗМІ, ховається начальник управління президента РФ із соціально-економічного співробітництва з державами СНД, Республікою Абхазія і Республікою Північна Осетія Олег Маркович Говорун.
І якщо представники Міноборони Росії "списують" все на війну і вчення, то організатори поставок знімають свій відсоток з відкатів і неіснуючих поставок.
В першу чергу російських чиновників цікавили можливості особистого збагачення шляхом виведення вкрадених коштів за схемою, докладно описаною співробітниками так званого "міністерства держбезпеки" ЛНР в наступному документі:




До відома, згаданий в тексті «Мирбанк» - це російський ВАТ АКБ «Миръ», який до березня 2014 року називався Флексінвест Банк і формально належав фонду Aurora Russia Ltd. - офшорній компанії, зареєстрованій на британському острові Гернсі і керованій підданими Великобританії. Банк орієнтувався на надання послуг електронних переказів Юністрім. Однак в березні 2014 року, змінивши назву, банк перейшов у володіння неназваної групи російських інвесторів, які не афілійовані з колишніми власниками Aurora Russia Ltd.
За окремими даними, «Миръ» увійшов в сферу контролю осіб, орієнтованих на Владислава Суркова і використовується для організації виведення коштів через систему електронних переказів з ЛНР, ДНР, Південної Осетії і Абхазії.
Цікавим моментом є те, що відділення цього банку є тільки в Москві, підмосковних Митищах і столиці Дагестану Махачкалі.
Крім того, за документами, не останню роль в незаконному збагаченні оточення Володимира Путіна зіграв і олігарх Костянтин Григоришин, який фактично володіє всіма енергетичними підприємствами в Луганській та Донецькій областях і є монополістом у цій сфері:



Примітно, що в багатьох документах фігурує особа відставного "прем'єра" ЛНР Геннадія Ципкалова (виконавець у «відкатних» схемах Суркова). При цьому, в основному, він всіляко блокував в інтересах Суркова всі зрушення в бік перерозподілу сфер впливу на ринку енергоресурсів.
Про це свідчать не тільки документи "МГБ", але і документи "парламентських комісій" ЛНР з розслідування «справи Ляміна» - "міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості, заарештованого в 2015 році.


Роль Ляміна, якого називають «прямим пажем» Суркова, проливає світло не тільки на події жовтня 2015 року, а саме спробу перевороту в ЛНР за участю силовиків, а й на те, що відбувається в середовищі російської еліти.
За інсайдерською інформацією, демарш ЛНРівських силовиків (безпосередньо підпорядкованих ФСБ РФ) навряд чи був можливий без безпосереднього узгодження з кураторами, зокрема, главою ФСБ Олександром Бортниковим. Якщо враховувати той факт, що Бортніков підтримує давні партнерські відносини з главою «Роснефти» Ігорем Сечіним (останній, в свою чергу, має досить прохолодні відносини з групою Суркова), напрошується висновок, що глава «Роснефти» (має прямі і безпосередні інтереси на Донбасі) руками ФСБ-МГБ недвозначно вказав Суркову на його місце або ж просто скористався ситуацією в своїх тактичних цілях.
Тим часом у Донецьку була створена підставна фірма, щоб унеможливити відстеження економічних зв'язків між ДНР, донецьким "смотрящим" Юрою Єнакіївським, пов'язаним із українським олігархом Сергієм Курченком, і урядовими колами РФ.
При цьому в ЛНР чи в гарячці, чи то спеціально, луганським посередником стало підприємство, безпосередньо пов'язане з ім'ям Іванющенка. Зокрема, в документах вище вже згадувалася ця організація - ТОВ «Лутугине-Пропан». Згідно з українським реєстром юросіб, засновниками цього підприємства є єнакіївські бізнесмени брати Кечіяни, які входять в оточення Юрія Іванющенка.




Нагадаємо, раніше один із лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю ONLINE.UA розповів, як Владислав Сурков, якого називають "сірим кардиналом" Путіна, закликав чинити розправу над кримськими татарами.
Фото: openrussia.org

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?