З’їзд «партії мерів» у Харкові завершився поваленням погруддя Жукова та «коридором ганьби» (фото, відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

З’їзд «партії мерів» у Харкові завершився поваленням погруддя Жукова та «коридором ганьби» (фото, відео)

З’їзд «партії мерів» у Харкові завершився поваленням погруддя Жукова та «коридором ганьби» (фото, відео)
Джерело:  online.ua

З’їзд нової політичної партії «Довіряй справам» у Харкові призвів до масових акцій протесту з боку кількох організацій націонал-патріотичного спрямування. Як повідомляє ONLINE.UA, під час проведення з’їзду під головуванням мерів Харкова та Одеси активісти, які знаходилися поблизу місцевого Палацу спорту, повалили погруддя радянського маршала Георгія Жукова.

За словами очевидців, перед початком з’їзду партії «Довіряй справам», який мав розпочатися о 14.00, біля Палацу спорту з’явились кількасот членів «Національного корпусу», «Правого сектору», «Антикорупційного блоку учасників АТО» та організації «Відсіч». Частина з них оточила різні виходи з Палацу спорту, а решта влаштувала «коридор ганьби» учасникам з’їзду, викрикуючи «ганьба», «сепари» та інші гасла.

Також були помічені випадки, коли активісти бризкали фарбою з балончиків на делегатів з’їзду, що йшли «коридором». Біля входу до Палацу спорту було розлито червону фарбу, яка, за словами націонал-патріотів, символізує кров на тих, хто прийшов на цей захід.

Після початку з’їзду вся енергія учасників акції була спрямована на погруддя Жукова, яке було встановлено біля Палацу спорту. Незважаючи на те, що поліцейські та бійці Нацгвардії спробували перешкодити знесенню пам’ятника, це їм не вдалося. Погруддя маршала Жукова було повалено.

Геннадій Кернес, який головував на з’їзді, вкрай негативно прокоментував події, які відбувалися за стінами будівлі.

«Те що ви побачили біля стін Палацу спорту – покидьки суспільства», – заявив Кернес.

За його словами, пам’ятник Жукову невдовзі відновлять. Готовність виділити на це кошти висловив один з делегатів з’їзду – народний депутат Хомутинник.

Нагадаємо, що вчора українські військові провели оперативно-тактичні навчання зі знищення десанту умовного противника на березі Азовського моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?