КНДР запустила ракету, чим розлютила сусідів
Категорія
Політика
Дата публікації

КНДР запустила ракету, чим розлютила сусідів

КНДР запустила ракету, чим розлютила сусідів
Джерело:  BBC

На північному заході КНДР з випробувального полігону була запущена ракета дальньої дії, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на BBC.
Раніше КНДР заявляла, що має намір запустити ракету зі штучним супутником для спостереження Землі, і направила відповідне повідомлення міжнародним організаціям.
В повідомленні Пхеньяна йшлося, що перший ступінь ракети впаде в Жовте море біля західних берегів Південної Кореї, другий - в Тихий океан біля берегів Філіппін.
Наразі ракета рухається на південь і, за попередніми даними, найближчим часом пролетить в небі над архіпелагом Сакісіма.
Сеул і Токіо вважають цей пуск приводом для випробування міжконтинентальної балістичної ракети, здатної досягти західного узбережжя США.
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії Пхеньяна "неприйнятними". Японія раніше заявила, що готова до перехоплення ракети, якщо її політ загрожуватиме території країни.
Тим часом уряд Південної Кореї запросив проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із запуском ракети, повідомляє південнокорейське агентство Ренхап.
Раніше повідомлялося, що влада КНДР повідомляла Міжнародну морську організацію про намір запуску балістичної ракети з 8 по 25 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?