Порошенко підписав пакет "безвізових" законів
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав пакет "безвізових" законів

Порошенко підписав пакет "безвізових" законів
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко підписав три закони, які необхідні для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Ще один закон обговорюється з представниками Єврокомісії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


Зокрема, Порошенко підписав закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, що містяться в шостій доповіді Європейської комісії про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, щодо вдосконалення основ діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів»; «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо виконання рекомендацій, що містяться в шостому доповіді Європейської комісії про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, щодо удосконалення процедури арешту майна і інституту спеціальної конфіскації»; «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду».


Ще один документ, необхідний для введення безвізового режиму з ЄС - закон про електронне декларування, обговорюється з Європейською комісією для того, щоб напрацювати можливі зміни, які Порошенко зможе внести до Верховної Ради, щоб підсумковий документ відповідав кращим європейським практикам.


Крім того, глава держави закликав завершити процедуру призначення повного складу Національного агентства з питань запобігання корупції та забезпечити його нормальну роботу.


Як повідомляв ONLINE.UA, чотири  закони з «безвізового пакету» були прийняті  українським парламентом 18 лютого 2016 року.


Їх основна мета - забезпечити виконання критеріїв у сфері боротьби з корупцією, необхідних для скасування візового режиму з Євросоюзом, зокрема процедури арешту майна і інституту спеціальної конфіскації, діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?