У США помер астронавт, який першим облетів Землю
Категорія
Світ
Дата публікації

У США помер астронавт, який першим облетів Землю

У США помер астронавт, який першим облетів Землю
Джерело:  Reuters

У штаті Огайо (США) у віці 95 років помер астронавт Джон Гленн, який першим з американців здійснив орбітальний космічний політ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Гленн помер в лікарні James Cancer Hospital в Огайо.
Президент США Барак Обама, який у 2012 році нагородив Гленна Президентською медаллю свободи, сказав: "З кончиною Джона, наша країна втратила ікону".
"Коли Джон Гленн стартував з мисса Канаверал в кораблі "Атлас", він підніс надії нації. І коли його космічний корабель через кілька годин приводнився, перший американець на орбіті Землі нагадав нам, що з мужністю і жадобою до дослідженнь немає обмежень в висотах, яких ми разом можемо досягти", - написав Обама в Facebook.

Читайте також: Помер актор, який грав у "Грі престолів"
Гленн був останнім з американських космонавтів, що літали на одномісних кораблях "Меркурій". 20 лютого 1962 він став першим громадянином США, який вчинив орбітальний космічний політ. Після цього астронавта оголосили національним героєм Америки.
У 1998 році він здійснив політ на шатлі "Діскавері", ставши найстарішою людиною, що побувала в космосі. На той момент йому було 77 років. З 1974 по 1999 рік Гленн був сенатором від штату Огайо, обирався до Сенату від Демократичної партії.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 5 грудня помер громадський діяч, голова Ісламського комітету Росії, богослов, філософ і публіцист Гейдар Джемаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?