1 березня в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Україна
Дата публікації

1 березня в Україні і світі: головні новини дня

1 березня в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua


Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 1 березня.


Україна


1. У постанові уряду «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців» від 11 лютого (№65), оприлюдненій на урядовому порталі 1 березня, прописаний пункт, згідно з яким

державним службовцям слід утримуватися від публічної критики органів державної влади

та їх посадових осіб.


2. Росія має потенційну можливість за

арештувати майно ПАТ Укрзалізниці

для погашення $3 млрд боргу зниклого президента України Віктора Януковича.


3. Міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що

в Україні закриють ще десять вищих навчальних закладів

.


4. Адвокат побіжного екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його

подзащитный хочет обратно в Украину

, і захист готова приймати правові кроки для його повернення.



5. Спортивний журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков заявив, що дніпропетровський Дніпро уже виключили з єврокубків.

Світ


1. Група російських ііноземних журналістів потрапила під артобстріл неподалік від прикордонного міста Кенсаба в провінції Латакія на півночі Сирії.
2. В Омані на захід від столиці Маската сталася велика аварія, в результаті якої щонайменше 18 людей загинули і 14 постраждали.
3. Директор підрозділу в Атлантичному центрі Джон Гербст, який був послом США в Україні з 2003 по 2006 рік, розповів про те, чому зараз Україні як ніколи потрібна допомога Європи і США, а не тиск з виконання Мінських домовленостей.
4. У разі приходу до влади в Росії лідер російської опозиційної партії «ПАРНАС» Михайло Касьянов готовий повернути Крим Україні і завершити війну на Донбасі за один день.




5. Оприлюднено відео допиту Гюльчехри Бобокулової- няні, яка відрізала голову своїй вихованці в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?