Кіноблогер Тайлер Андерсон заявив про блокування каналу Geek Journal через скарги "1+1"
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Кіноблогер Тайлер Андерсон заявив про блокування каналу Geek Journal через скарги "1+1"

Кіноблогер Тайлер Андерсон заявив про блокування каналу Geek Journal через скарги "1+1"
Джерело:  online.ua

Український медіапростір сколихнув новий гучний скандал після того, як відомий вітчизняний блогер з псевдонімом Тайлер Андерсон повідомив, що його ютуб-канал Geek Journal з кінооглядами можуть заблокувати. За його словами, причиною блокування стали скарги "1+1" на контент блогу. Так, ввечері 21 січня Тайлер Андерсон оприлюднив звернення до усіх своїх підписників, під час якого попросив завантажити улюблені ролики з його каналу, оскільки незабаром Geek Journal може припинити своє існування. Як стверджує кіноблогер, причиною стали одразу 3 скарги, які надіслали представники "1+1" через порушення авторських прав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на нове відео Андерсона.

За словами кіноблогера, блокування його каналу можна пояснити останнім випуском, який з'явився напередодні інциденту. Відео "Як втратити все за 30 років? Коли 1+1 став г+г? СВ Шоу, Імперія кіно, Шоу довгоносиків, ТСН" було жорстко розкритиковане українським телеканалом.

"Плюсам не сподобалось, коли їм в очі кажуть, те що люди думають давно. Вони образились і тепер швиряють свої страйки, як мавпа кетяхами. Це означає, що наш канал під загрозою свого існування. Нам дуже шкода років нашої праці, тож за можливості завантажте якомога більше тих відео, що лишились. Бо, ви не смійтесь тільки, "удаляют із всєх сєтєй!" – заявив Тайлер Андерсон.

Варто зазначити, що наразі популярний ютуб-канал, на якому були розміщені україномовні кіноогляди, заблокований. Випуски Geek Journal не доступні для перегляду.

Про що був останній випуск Geek Journal?

Тайлер Андерсон опублікував огляд найгучніших проєктів "1+1". В нього потрапили як шоу, так і випуски новин "ТСН". Що цікаво, випуск з'явився у ютубі 20 січня, після чого блогер отримав 3 скарги за порушення авторських прав і блокування у мережі. Однак, як стверджує сам блогер, скарги стосувались і відео, які були опубліковані ще 2 роки тому. Зокрема, йдеться про критику серіалу "Школа", який раніше транслював "1+1".

"Вони дуже не люблять, коли їм про це кажуть. Що, мовляв, ви робите дуже недостойні речі, м'яко кажучи. І, ось розумієте, коли вони про це дізнаються, то їм не подобається, що в тебе десь там у відео 2-річної давності з'явився шматочок їхнього контенту, який ми використовували на правах Fair use", – наголосив блогер.

Андерсон також додав, що буде подавати апеляцію і оскаржувати страйки. Цілком можливо, що відеохостинг може прийняти це оскарження й розблокувати Geek Journal.

"За гіршим сценарієм, в "1+1" будуть впроваджувати липку цензуру до кінця і діло буде йти в суд", – підсумував український блогер.

На ситуацію, що склалася, уже відреагували журнілсти із "Телебачення Торонто". Вони закликали українців підтримати Тайлера Андерсона і незалежний ютуб й підписатися на Geek Journal 2.0.

"Ми так само використовуємо для створення наших відео і сюжети з ТСН, і з інших служб новин. І з фільмів, і з кліпів, і з відеоігор. Це нормальна практика і блокувати за це канал — максимально тупо та жалюгідно. У «1+1» цей прецедент поки не коментували і хто зна, чи будуть. Давайте підтримаємо Тайлера Андерсона і незалежний ютуб, підписуйтесь Geek Journal 2.0.", – закликають журнілсти із "Телебачення Торонто".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше найбільша база даних про кіно IMDb підбила підсумки 2020 року і склала ТОП-10, в якому опинилися найкращі серіали 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?