"1+1" відповів на звинувачення щодо блокування каналу Geek Journal
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"1+1" відповів на звинувачення щодо блокування каналу Geek Journal

"1+1" відповів на звинувачення щодо блокування каналу Geek Journal
Джерело:  online.ua

Скандал навколо блокування популярного українського YouTube-каналу Geek Journal набирає оберти. На звинувачення, які пролунали від власника блогу Тейлора Андерсона, нарешті відповіла група "1+1 media", через скарги якої відеохостинг заблокував увесь контент Geek Journal . Представники медіахолдингу заявили, що виступають за захист авторського права та боротьбу з незаконним використанням контенту на усіх майданчиках. Окрім того, команда "1+1" додала, що відкрита до діалогу з авторами каналу Geek Journal та запрошує команду на зустріч з метою ознайомлення з правилами щодо використання авторського контенту на YouTube та обговорення ситуації, що склалася. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву групи "1+1 media".

"Регулярно, за допомогою власної розробки — технологічного сервісу захисту авторських прав SUDUM, — група оперативно виявляє та блокує піратський контент в інтернеті, у тому числі на відеохостингу YouTube... Використання контенту 1+1 media, як і інших медіагруп, оглядачами чи блогерами в інтернеті, дозволено лише за попередніх домовленостей з правовласниками. Будь-яке копіювання, трансляція чи поширення контенту без такого дозволу є незаконним і розцінюється як піратство. Принцип fair use, на який посилається автор вищезгаданого каналу, не можна застосувати до каналів з монетизацією та, зокрема, до заблокованих відео, оскільки вони містять рекламну інтеграцію", — заявили представники "1+1".

Як стверджує пресслужба медіахолдингу, у випадку з Geek Journal, компанія не отримувала жодних повідомлень чи запитів щодо використання їхнього контенту. Зокрема, після першої скарги, яка була надіслана восени 2020 року.

"У свою чергу, Група 1+1 media відкрита до діалогу з авторами каналу Geek Journal та запрошує команду на зустріч з метою ознайомлення з правилами щодо використання авторського контенту на YouTube та обговорення ситуації, що склалася", — додали представники "1+1".

Варто зазначити, що на заява медіахолдингу спровокувала бурхливу реакцію в соціальних мережах — її почали активно коментувати прості українці, які слідкують за цим скандалом.

"Нахабно брешете в очі. Втім як завжди. Відчепіться від Geek Journal ! Наразі можу лише видалити ваш канал з ТБ у себе та родичів. І загітую ще кількох друзів вчинити так само. Також надсилаю скарги на ваші сторінки...; Повірте, ваш "контент" (вибачте за комплімент) і задарма (!) нікому не потрібен, про яке піратство йдеться? Будьте вдячні, що більше людей подивились ваші, прости господи, "серіали"...; Не ганьбіться і відкличте свої страйки. Контент можна використовувати в оглядових цілях.; Стоп цензурі! Хай живе свобода слова! #SaveGeekJournal; Огидний вчинок. Розблокуйте канал!", — закликають команду "1+1" користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA детально розповідав, чому YouTube заблокував канал GeekJournal та як до цього причетний медіахолдинг "1+1".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?