10-секундне відео з Дональдом Трампом продали за 6,6 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

10-секундне відео з Дональдом Трампом продали за 6,6 млн доларів

10-секундне відео з Дональдом Трампом продали за 6,6 млн доларів
Джерело:  online.ua

Американський колекціонер творів мистецтва Пабло Родрігес-Фрайле в один момент розбагатів на 10-секундному відео Everydays: The first 5000 days, яке створив цифровий художник Beeple (Майк Вінкельманн). Це відео він придбав восени за 67 тисяч доларів, а зараз продав його за 6,6 мільйонів. У відео показани 5 тісяч цифрових картин автора, які він створював щодня з 2007 року. Але найбільш примітним в ньому став гігантський образ колишнього президента США Дональда Трампа, розписаного образливими гаслами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Джерело пояснює, що дане 10-секундне відео продається як цифровий актив, відомий як невзаємозамінний токен (NFT). Його вартість різко зросла на тлі пандемії і попиту на цифрові товари. Оригінальність ролика, а також право власності його власника були підтверджені за допомогою блокчейн-технології, яка дозволяє за допомогою маркування підтверджувати унікальність предмета, наприклад доводити ексклюзивне право на ім'я гаманця з криптовалютою.

До речі, на даний момент це відео продає британський аукціонний будинок Christie's. Ставки на цей лот досягли вже 3 млн доларів. Це перший випадок, коли глобальний аукціонний дім виставив на аукціон повністю цифровий твір мистецтва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що камео Трампа вимагають вирізати з "Один вдома".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?