101-річна італійка тричі перехворіла на коронавірус — історія її одужання вразила світ
Категорія
Світ
Дата публікації

101-річна італійка тричі перехворіла на коронавірус — історія її одужання вразила світ

101-річна італійка тричі перехворіла на коронавірус — історія її одужання вразила світ
Джерело:  online.ua

Поки по всьому світі бушує паніка через загострення пандемії коронавіруса, в світових ЗМІ з'являються вражаючі історії літніх людей, які змогли перемогти коронавірус. Такі зцілення людей з групи ризику вселяють надію на те, що COVID-19 все ж піддається лікуванню і вже скоро світ переможе пандемію. Одна з таких історій сталася в Італії, де 101-річна місцева жителька тричі перехворіла на коронавірус, але одужала. В її одужання не вірили навіть лікарі, але тендітна італійка довела всім, що сила волі і залізний характер дозволив їй не тільки оговтатися після потрійного удару COVID-19, а й пережити пандемію "іспанки" і Другу світову війну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на La Provincia di Sondrio.

 101-літня італійка Марія Орсінгер, яка тричі перенесла коронавірус (фото - milano.corriere.it)

Перший раз коронавірус у 101-річної мешканки італійського Арденно Марії Орсінгер діагностували ще в лютому, на самому початку пандемії. Тоді її екстрено госпіталізували в лікарню, хоча і переносила інфекцію Марія легко - у неї не було ні температури, ні задишки. Через кілька днів жінку виписали.

У вересні COVID-19 вдарив по італійці вдруге, але вже сильніше. У жінки виникла лихоманка, хоча кашлю не було. Після 18-денної госпіталізації Марію Оргсінер виписали. Тоді лікарі були здивовані, як стійко 101-річна пацієнта переносить інфекцію. Вони захопилися її залізним харакетром.

Але минулого тижня італійці знову провели тест на коронавірус. І він виявився позитивним. Правда, в третій раз COVID-19 протікає у неї зовсім безсимптомно - жінка відчуває себе добре, навіть не втратила апетиту.

Видання відзначає, що Марія Орсінгер народилася 21 липня 1919 року, в самий розпал епідемії іспанського грипу, але "іспанкою" не заразилася. Вона вийшла заміж під звуки артилерійської канонади під час Другої світової війни і виховала вісьмох дітей, двох з яких усиновила. Протягом усього життя вона відрізнялася міцним здоров'ям, так як найкращими ліками від хвороб, за словами дітей італійки, вона вважала працю.

І ось сьогодні незламна 101-річна італійка нагадала всій планеті, що ніколи не можна здаватися і потрібно боротися за своє життя за будь-яких обставин і неприємних сюрпризів, які підносить доля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 106-річна француженка Елен Лефевр, яка пережила пандемію "іспанки", світові війни, змогла не тільки вилікуватися від коронавіруса, але і зробити це без госпіталізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?