144-поверхова будівля впала за 10 секунд. В ОАЕ одночасно підірвали чотири хмарочоса
Категорія
Світ
Дата публікації

144-поверхова будівля впала за 10 секунд. В ОАЕ одночасно підірвали чотири хмарочоса

144-поверхова будівля впала за 10 секунд. В ОАЕ одночасно підірвали чотири хмарочоса
Джерело:  online.ua

У столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, Абу-Дабі, одночасно підірвали чотири хмарочоса. Цей грандіозний вибух потрапив в Книгу рекордів Гіннесса як найбезпечніший контрольований вибух. Видовищне відео, на якому показано, як 144-поверхова будівля впала за 10 секунд опублікувала місцева влада Абу-Дабі в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Як відомо, в Абу-Дабі вирішили знести хмарочоси за допомогою вибуху в рамках проекту реконструкції місцевого порту Міна Заєд, який служив головним портом столиці ОАЕ протягом більше 40 років. Відзначається, що вибух провели дотримуючись найвищих міжнародних стандартів безпеки - на момент проведення робіт всі ринки і магазини в районі вибуху були закриті.

"Знесення веж Mina Plaza в рамках проекту розвитку району Аль-Міна в Абу-Дабі стався за 10 секунд, успішно і безпечно. Департамент муніципалітетів і транспорту дякує всім сторонам, що брали участь, і громадськісті за їх співпрацю та відданість заходам безпеки в регіоні", - прокоментували подію місцева влада Абу-Дабі.

Одночасний вибух хмарочосів в ОАЕ розпланувала і провела компанія Modon Properties. Там повідомили, що вибух потрапив в Книгу рекордів Гіннесса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОАЕ кардинально змінили жорсткі закони. Влада Еміратів скасувала штрафи за розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях і заборонила вбивство жінки під приводом "захисту честі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?