Дозволили пити алкоголь і заборонили вбивати жінок. В ОАЕ кардинально змінили жорсткі закони
Категорія
Світ
Дата публікації

Дозволили пити алкоголь і заборонили вбивати жінок. В ОАЕ кардинально змінили жорсткі закони

Дозволили пити алкоголь і заборонили вбивати жінок. В ОАЕ кардинально змінили жорсткі закони
Джерело:  online.ua

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів прийняла історичне рішення. Президент затвердив відразу кілька поправок до місцевого жорсткого законодавство, які спрямовані на посилення світських норм. Йдеться про перегляд низки ісламістських законів, що діяли в країні. Вони стосувалися штрафів за розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях і виправдання за вбивство жінки під приводом "захисту честі". Про головні нововведення в ОАЕ 9 листопада повідомила державна газета The National. Відзначається, що нові закони вже вступили в силу, передає ONLINE.UA.

Нові закони ОАЕ передбачають скасування штрафів за вживання алкоголю в громадських місцях і зберігання алкоголю вдома. Тепер жителі країни і гості Арабських Еміратів, які страше 21 року, можуть пити, зберігати або продавати алкогольні напої без ліцензії в своїх будинках і в дозволених громадських місцях, не піддаючись кримінальному покаранню. Раніше придбати спиртні напої або пиво в ОАЕ можна було тільки в барах і клубах, проте для покупки алкоголю в магазинах, його транспортування і зберігання вдома потрібно було отримувати спеціальний дозвіл у влади.

Ще одне нововведення стосується заборони на співжиття чоловіка і жінки, які не перебувають у шлюбі. Незважаючи на те, що це суперечить нормам шаріату, людям дозволили проживати разом без оформлення шлюбу. Ухвалення цього закону важливо перш за все для іноземців які хочуть жити в ОАЕ, але не є подружжям. Іноземцям також дозволили керуватися законами своїх країн, а не законами шаріату, в таких питаннях як розлучення і успадкування. Але при цьому в Еміратах залишилися незмінними положення законів, якими передбачається покарання гомосексуалів, кроссдрессерів, а також людям, які публічно виявляють почуття, наприклад, цілуються на вулиці.

Але найголовніше нововведення в ОАЕ стосується введення кримінальної відповідальності за вбивство жінки "для захисту честі". Раніше чоловік міг безкарно вбити свою родичку за те, що вона нібито "зганьбила" сім'ю - наприклад, якщо її визнавали винною в розпусній поведінці або непідкоренні релігійним і культурним нормам. Тепер ці напади будуть трактуватися законом так само, як і будь-який інший напад або вбивство. Крім того, для чоловіків тепер ввели додаткові покарання за домагання до жінок, в тому числі на вулиці.

Відзначається, що влада ОАЕ вирішила кардинально змінити законодавство, щоб закріпити принципи толерантності в суспільстві і зміцнити позиції країни як центру для життя і роботи. Таким чином в Дубаї готуються до Всесвітньої виставки, яка буде проходити в жовтні 2021 року. Очікується, що на неї з'їдуться до 25 млн іноземців.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Саудівській Аравії дозволили жінкам і чоловікам заходити в ресторани через спільний вхід. Раніше в цій країні кожен заклад зобов'язан був мати два входи і роздільні зони харчування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?