15% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу - опублікована шокуюча статистика
Категорія
Світ
Дата публікації

15% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу - опублікована шокуюча статистика

15% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу - опублікована шокуюча статистика
Джерело:  online.ua

Згідно з дослідженням "Доходи, витрати і споживання домашніх господарств" за жовтень-грудень 2018 року, які були оприлюднені  Росстатом, майже 15% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу, покупка одягу і оплата послуг ЖКГ викликають труднощі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Найчастіше з цією проблемою стикаються багатодітні сім'ї- 28,3%, а також родини, що складаються лише з непрацюючих пенсіонерів, - 30,4%. 48,2% російських сімей грошей вистачає тільки на їжу і одяг, але на товари тривалого споживання (смартфон, холодильник, пральну машину, меблі і т.п.) ресурсів вже бракує.

 "Найвища частка респондентів, які не можуть дозволити собі товари довготривалого користування, - серед молодих сімей (59,2%) і сімей, що складаються лише з непрацюючих пенсіонерів (57,9%).Реальні наявні доходи росіян скорочувалися протягом 2014-2017 рр., у IV кварталі 2017 року грошей лише на їжу і одяг вистачало 49,8% сімей. У минулому році доходи росіян продемонстрували незначне зростання на 0,1%, але за підсумками I кварталу 2019 роки знову скоротилися - на 2,3%", - йдеться в повідомленні.

В Рахунковій палаті прогнозують, що реальні доходи росіян у поточному році продовжать скорочення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що згідно з опитуванням фонду "Общественное мнение" число росіян, які вважають анексію Криму корисною,  знизилося з весни 2015 року зі 67 до 39 відсотків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?