16 жовтня все зміниться — синоптики озвучили українцям термінове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

16 жовтня все зміниться — синоптики озвучили українцям термінове попередження

16 жовтня все зміниться — синоптики озвучили українцям термінове попередження
Джерело:  online.ua

Синоптики із Укргідрометцентру озвучили нове попередження для українських громадян — вони звертають увагу на те, що 16 та 17 жовтня в Україні похолодає та дощитиме, зокрема в північних і західних областях. За словами експертів, тим часом у південних і східних регіонах буде тепло. Згідно з останніми даними, взахідних областях температура вночі опуститься до +4...+9 градусів. Вдень 16 жовтня на Заході буде +8...+13 градусів.На Півночі України вночі буде +7...+12, а вдень – +12...+17 градусів, передає ONLINE.UA.

"Дощі пройдуть 16 жовтня в західних та північних областях. В цих регіонах також прогнозують північно-східний вітер зі швидкістю 5 – 10 метрів за секунду. На Півдні й Сході 16 жовтня денна температура сягне +19...+24, а нічна – +9...+14 градуси. Вітер в цих регіонах прогнозують південно-західний зі швидкістю 7 – 12 метрів за секунду. В Києві буде місцями дощити. Вдень прогнозують +13...+15, а вночі – +10...+12 градусів", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що найтепліше в Києві 16 жовтня було у 2018 році, коли температура була аж +23,4 градуса. Найхолодніше було в 1976 році. Тоді вночі було -4,9 градуса.

17 жовтня у всіх регіонах України, окрім Сходу, пройдуть дощі, а в Карпатах навіть випаде мокрий сніг. В північних і західних областях вночі буде +4..+9 градусів, а вдень – +8...+13 градусів. В інших регіонах – +15..+20 вдень і +9..+14 градусів вночі. Вітер північно-східний зі швидкістю 7 – 12 метрів за секунду. Окрім того, наголошується, що цього ж дня в Києві слід чекати дощі та північно-східний вітер зі швидкістю 7 – 12 метрів за секунду. Денна температура – +10...+12 градусів, а нічна – +7...+9 градусів.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  27 вересня в Україні випав перший сніг  — усі важливі подробиці та фото можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?