17 жовтня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Категорія
Україна
Дата публікації

17 жовтня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити

17 жовтня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Джерело:  online.ua

У четвер, 17 жовтня, своє професійне свято відзначають працівники кредитних спілок, Міжнародне свято ООН - День боротьби за ліквідацію бідності. Яке сьогодні народне свято відзначають українці, що цікавого відбулося в історії в цей день? ONLINE.UA розповідає про прикмети цього дня і що не можна робити 17 жовтня.

17 жовтня: яке свято сьогодні в Україні і світі

Щорічно 17 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності. Це свято було засновано на Генасамблеї ООН в 1992 році. З тих пір люди самих різних переконань і соціального походження щороку збираються 17 жовтня, щоб підтвердити незмінність своєї позиції і продемонструвати солідарність з незаможними. Вони визнають, що бідність є порушенням прав людини, підтверджують необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав і віддають данину пам'яті жертв крайньої бідності, насильства і голоду.

З 1948 року в третій четвер жовтня працівники всіх видів споживчих кооперативів відзначають своє професійне свято - Міжнародний День кредитних спілок. У 2019 це свято випало на 17 жовтня. Кредитною спілкою називають організацію фінансової взаємодопомоги громадян. Це одна з наймасовіших і найпривабливіших для населення фінансових організацій, яка є некомерційною альтернативою банкам, оскільки люди можуть об'єднати свої кошти, щоб видавати один одному позики.

Народне і церковне свято 17 жовтня

17 жовтня народне свято - день Єрофея або Єрофєєв день. Він був одним з учнів апостола Павла, якого присвятили в сан єпископа. За переказами, Єрофій був присутній при похованні Богородиці і помер мученицькою смертю в I столітті.

Наші пращури 17 жовтня заготовляли спеціальну настоянку із запашних трав під назвою "Єрофеїч". Настоянкою лікували різні недуги і вживали її для зміцнення імунітету.

Що не можна робити 17 жовтня

У Єрофєєв день не можна викидати залишки зі столу, інакше можуть виникнуть фінансові проблеми. Щоб привернути прихильність святого, можна зайнятися благодійністю. Категорично не можна лаятися, особливо з батьками - вважається, що сварки в цей день можуть затягнутися надовго. Також на Єрофея заборонено ходити в ліс, так як там починає бродити дідько і може погубити.

Прикмети 17 жовтня

  • З Ерофея і зима шубу одягає.

  • З Ерофея холодає сильніше.

  • Сніг випав 17 жовтня - справжня зима настане через 40 днів.

  • Вечірня зоря 17 жовтня червона - завтра буде вітряний день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці жовтня Україна переходить на зимовий час. Годинники переводимо в ніч на 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?