18 колишніх поліцейських із Маріуполя отримали підозру в держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

18 колишніх поліцейських із Маріуполя отримали підозру в держзраді

Прокуратура Донецької області
Зрадники

Підозрювані у березні 2022 року прибули до Донецька, вишикувалися на плацу під російський гімн, віддали честь російським військовим і перейшли на бік ворога, зрадивши присязі на вірність народу України.

Поліцейські з Маріуполя отримали підозру у держзраді

Колишнім українським правоохоронцям із Донецької області оголосили підозру в держзраді. 18 поліцейських перейшло на службу в "ДНР".

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Facebook.

У березні 2022 року тоді ще українські правоохоронці прибули до захопленого армією РФ Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Підозрювані вишикувалися на плацу під російський гімн, віддали честь військовим держави-агресора і перейшли на бік ворога, зрадивши присязі на вірність народу України.

Заради владних повноважень до "Маріупольського міського управління МВС ДНР" перейшли, зокрема:

  • інспектор управління кадрового забезпечення;

  • старший інспектор відділу оперативного реагування "КОРД";

  • поліцейський роти особливого призначення ГУНП;

  • заступник начальника відділу поліції з превентивної діяльності;

  • інспектор взводу управління патрульної поліції.

Не всі колаборанти отримали "підвищення"

Більшість із зазначених осіб отримали від окупантів "кар'єрні перспективи".

Так 25-річна помічниця слідчого "піднялася" до "т. в. о. слідчого Жовтневого району". А викладач "Академії поліції" Донецького державного університету внутрішніх справ став "т. в. о. заступника командира роти № 1 батальйону патрульно-постової служби".

У прокуратурі уточнили, що інші ж підозрювані переслідували суто ідеологічні мотиви і навіть не змогли "вибити" собі підвищення.

Зрадникам загрожує довічне ув’язнення

Вісімнадцяти колишнім співробітникам Маріупольського РУП і ГУНП у Донецькій області повідомлено про підозру за фактами державної зради.

Наразі вони вже звільнені із займаних у правоохоронних органах України посад та оголошені в розшук. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Сьогодні стало відомо, що правоохоронці встановили особи 4-х російських загарбників, які під час окупації Київської області забивали цивільними палицями та виводили їх на розстріл.

Також колишньому командиру севастопольського "Беркуту" оголосили підозру в державній зраді. Він допомагав росіянам захопити Крим і став сенатором РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?