Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід здобула яскраву перемогу на чемпіонаті світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід здобула яскраву перемогу на чемпіонаті світу

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід здобула яскраву перемогу на чемпіонаті світу
Джерело:  Укрінформ

Українська спортсменка Дар’я Білодід другий рік поспіль здобуває золото на чемпіонаті світу з дзюдо. Сьогодні наша співвітчизниця захистила свій титул на XXXIII світовій першості в Токіо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».

У фіналі вагової категорії до 48 кг київська динамівка Білодід зуміла перемогти з рахунком 1:0 господарку турніру – японку Фуну Тонакі.

На шляху до фіналу Білодід взяла гору над Катаріною Костою з Португалії, росіянкою Сабіною Гілязовою, іспанкою Абелендою Лаурою Мартінес та Урантсетсег Мунхбат з Монголії. Чемпіонат світу з дзюдо завершиться 31 серпня.

Вперше титул найсильнішої дзюдоїстки на планеті Білодід здобула минулого року в столиці Азербайджану, ставши наймолодшою в історії чемпіонкою світу з цього виду спорту.

Нагадаємо, що в червні цього року Дар’я Білодід виграла золото на Європейських іграх у Мінську. На сьогодні вона є головною претенденткою на «золото» найближчої Олімпіади, яка в наступному році пройде в Японії.

Дворазова чемпіонка світу народилася 10 жовтня 2000 року в Києві у спортивній родині дзюдоїстів Геннадія Білодіда та Світлани Кузнецової, які і стали її тренерами.

15 липня указом президента Дар’я Білодід була нагороджена Орденом княгині Ольги третього ступеня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?