«Є перше золото»: українська дзюдоїстка Білодід перемогла росіянку на Європейських іграх
Категорія
Спорт
Дата публікації

«Є перше золото»: українська дзюдоїстка Білодід перемогла росіянку на Європейських іграх

«Є перше золото»: українська дзюдоїстка Білодід перемогла росіянку на Європейських іграх

18-річна українська дзюдоїстка Дар’я Білодід завоювала першу золоту медаль для нашої збірної на Європейських іграх, які проходять у Мінську. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, спортсменка стала найкращою на змаганнях у ваговій категорії до 48 кг.

На шляху до фіналу Білодід перемогла дворазову чемпіонку Європи, володарку бронзової нагороди Олімпіади 2016 року Єву Чернівецьки з Угорщини. У сильнішою українка стала сильнішою за француженку Мелані Клеман, а в півфіналі перемогла Міліцу Ніколіч з Сербії.

У фінальному двобої Білодід виграла з рахунком 1:0 у чемпіонки Європи 2018 року Ірини Долгової з Росії.

Киянка Дар’я Білодід є діючою чемпіонкою світу з дзюдо та однією з основних претенденток на перемогу на майбутній Олімпіаді 2020 року в Токіо. Також вона є досить відомою моделлю та інстаграм-блогером.

Європейські ігри проходять на нашому континенті вдруге. У перший раз ці змагання, формат яких нагадує Олімпіаду, відбулись у столиці Азербайджану Баку в 2015 році. Наступні ігри у 2023 році прийматиме польський Краків.

Нагадаємо, що український боксер Олександо Усик нещодавно заявив, що має намір здобути усі чемпіонські пояси в надважкій вазі. Це може статися в разі роведення фіналу турніру Мохамеда Алі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?