20 країн заявили про нові пакети безпекової допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

20 країн заявили про нові пакети безпекової допомоги Україні

20 країн заявили про нові пакети безпекової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

23 травня очільник Пентагону Ллойд Остін офіційно повідомив, що 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України. Окрім того, також йдеться про поставку критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів. Про це стало відомо після другої зустрічі Контактної групи з оборони України.

Джерело:  "Європейська правда"

20 країн погодили нову військову допомогу Україні

Інші виступили з новими зобов’язаннями щодо підготовки українських збройних сил та підтримки її військових систем, – підкреслив очільник Міноборони США.

За словами керівника Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі, учасником другої зустрічі контактної групи стали 47 країн.

Фото — unsplash.com

Як стверджує Остін, він особисто проведе третє засідання Контактної групи в Брюсселі 15 червня.

Я скличу контактну групу на нашу третю зустріч наступного місяця і зберемося особисто цього разу, 15 червня, на полях зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі. Звичайно, це не буде захід НАТО, але ми хочемо підтримувати темп цих зустрічей, і я хотів використати свою подорож до Європи, щоб переконатися, що ми розвиваємо наш імпульс, - наголосив очільник Пентагону.

Нещодавно також стало відомо, що влада Данії передасть Україні протикорабельні ракети Harpoon і пускові установки для них.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?