2020-й, прощавай. Психологи дали поради, як завершити складний рік і почати новий з позитиву
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

2020-й, прощавай. Психологи дали поради, як завершити складний рік і почати новий з позитиву

2020-й, прощавай. Психологи дали поради, як завершити складний рік і почати новий з позитиву
Джерело:  online.ua

Жителі всієї планети з нетерпінням чекають завершення складного 2020 року, який обрушив на світ неймовірні глобальні проблеми. Але проводити його потрібно правильно, щоб залишити весь негатив в минулому і зустріти 2021 рік з позитивом. Перше, що потрібно зробити, це попрощатися з 2020 роком і подякувати йому за те, що він був. Згадати, скільки було радісних моментів і спокійних днів в сімейному колі в період жорсткого карантину. Адже головне, що життя триває і всі складнощі вдалося подолати. Американські психологи дали дієві поради, як попрощатися зі складним роком і почати новий з позитиву, передає ONLINE.UA з посиланням на Healthline.

Доктор філософії, клінічний психологиня Медичного центру Університету штату Огайо Софі Лазарус пропонує при зустрічі Нового року 2021 пригадати події 2020-го і чітко виділити всі позитивні моменти - наприклад, події і ситуації, які зробили вас сильніше, і моменти, за які ви вдячні долі. А на наступному етапі вона радить почати готувати себе до нового 2021 року. Для цього важливі:

Позитивний настрой. Психологи рекомендують починати кожен день з нагадування про хороші речі. Для цього наприклад, можна завести спеціальний щоденник позитивних речей і фіксувати в ньому все, за що ви вдячні попередньому дню;

Відмова від гаджетів. Експерти вважають, що якщо постійно гортати в соцмережах стрічки новин, то може посилитися стрес і занепокоєння. Вони рекомендують присвятити цей бездумно витрачений час на прогулянки, спілкування з рідними або приготуванню смачної їжі.

Зниження самокритичності. Фахівці закликають берегти себе і не забувати про відпочинок та розуміти, що іноді бути непродуктивним - це нормально. Вони нагадують, що неприбрана квартира або брудний посуд всього лише дрібниці, але якщо на них зациклюватися, то стрес буде постійним супутником життя.

Робота над помилками. З самого початку нового року психологи рекомендують скласти список власних помилок, проаналізувати їх і закрити гештальт - не нести старе в нове життя.

План на майбутнє. Зосередьтеся на своїх мріях і цілях, зафіксуйте їх і налаштуйтеся на реалізацію. Пам'ятайте, думки матеріальні!

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський назвав 2020 рік одним з найскладніших в житті українців. Він пообіцяв, що 2021-й буде легше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?