2021 рік буде кращим, ніж 2020-й. Білл Гейтс озвучив обнадійливий прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

2021 рік буде кращим, ніж 2020-й. Білл Гейтс озвучив обнадійливий прогноз

2021 рік буде кращим, ніж 2020-й. Білл Гейтс озвучив обнадійливий прогноз
Джерело:  online.ua

Засновник Microsoft і один з найбагатших людей планети Білл Гейтс, який відомий світові своїми точними прогнозами щодо майбутнього людства, зробив новий прогноз на 2021 рік. Він переконаний, що цей рік буде краще важкого 2020-го і перш за все завдяки тому, що ситуація з пандемією коронавіруса покращиться. У своєму блозі Гейтс пояснив, що це поліпшення - можливо і не таке значне, але досить помітне для багатьох людей по всьому світу, передає ONLINE.UA.

"Це був виснажливий рік. Більш 1,7 млн людей померли від пандемії COVID-19, зафіксовано понад 80 млн випадків зараження і десятки трильйонів доларів економічних збитків. Мільйони людей позбулися роботи і насилу оплачують рахунки. Близько мільярда дітей пропускають важливе навчання в школі. Але від 2021 року стоїть чекати хороших новин", - почав свій прогноз мільярдер.

Білл Гейтс нагадав про колосальний прорив з розробкою вакцини проти коронавіруса. Він переконаний, що вона стане порятунком для людства від пандемії. Мільярдер нагадав, що за звичайних обставин створення вакцини займає десяток років, але в 2020 році вакцини були створені за рік.

"На жаль, ми ще не повністю поза небезпекою. Комп'ютерні моделі передбачають, що пандемія може погіршитися в найближчий місяць або близько того. Ми також повинні більше дізнатися про новий варіант вірусу, який поширюється швидше, але не є більш смертельним. Але все одно, є дві причини сподіватися на краще", - пікреслив Гейтс.

Перша підстава для надій на повну перемогу над пандемією, за його словами, звикання людей до масок і соціальної дістанкціі, які рятують здоров'я, поки немає вакцини. А по-друге, підкреслив мільярдер, вже навесні 2021 року вакцини і ліки почнуть надавати глобальний вплив. Після цього, як стверджує Гейтс, хоча якісь обмеження і залишаться (наприклад, заборона збиратися великій кількості людей), але число захворювань і смертей почне знижуватися, а життя повернеться до звичного режиму.

Мільярдер сподівається, що крім схвалених вакцин в США від Moderna і Pfizer/BioNTech, з'являться нові препарати, які діють за схожим принципом. Гейтс підкреслив, що для вакцинації всього світу потрібно випустити близько 10 млрд доз вакцини, але він переконаний, що виробники посилять свої виробничі потужності, щоб зробити це якомога швидше. Також засновник Microsoft очікує появи нового тесту на COVID-19, який дозволить повністю замінити некомфортні ПЛР-тести, які викликають біль у людей при заборі аналізу. Він не уточнив, що це за тести, але натякнув на те, що це класна технологія, яка дозволяє пацієнтам самим збирати зразки паличкою з кінчика носа. За твердженням Гейтса, дослідження показують, що нові безболісні тести настільки ж показові, як і стандартні назальні проби.

Окремо Білл Гейтс торкнувся теми клімату, яка раптово відійшла на другий план в 2020 році, але не втратила своєї актуальності для всієї планети. Він нагадав, що в 2021 році лідери з усього світу зустрінуться в Глазго для першого саміту ООН зі зміни клімату з часу Паризьких угод у 2015 році. Мілліардер впевнений, що будуть досягнуті домовленості про розвиток і впровадження екологічних інновацій, а це дасть надію на комфортне майбутнє для нових поколінь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білл Гейтс вразив світ новим прогнозом щодо майбутнього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?