233 збиті "Шахеди" та економія електроенергії — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

233 збиті "Шахеди" та економія електроенергії — головне зі звернення Зеленського

233 збиті "Шахеди" та економія електроенергії — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський розповів про успіхи у збитті іранських дронів, закликав максимально економити електрику завтра та звернувся до людей на окупованих територіях.

Джерело: звернення Зеленського

19 жовтня Зеленський зустрівся з єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями, поговорив з Президентом Туреччини.

Провів переговори з міністром закордонних справ Греції – він прибув із візитом до Києва вже втретє за час із 24 лютого. Подякував Греції за підтримку в оборонній сфері. Домовилися про посилення нашої взаємодії у двосторонніх відносинах і на рівні Євросоюзу, а також на рівні НАТО.

Завтра президент візьме участь у саміті Європейського Союзу. Ключова тема – виклики енергетиці, українській та європейській.

Протягом місяця було збито 233 «Шахеди» й десятки ракет. Лише за сьогодні й лише на Київському напрямку знищено 10 іранських дронів. Ще 11 «Шахедів» збито завдяки воїнам повітряного командування «Південь».

Є результати й на інших напрямках. Але, на жаль, є і влучання. Є нові пошкодження критичної інфраструктури. Цієї доби три енергетичні об’єкти були знищені ворогом. Ми зробимо все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості нашої країни. Але для цього потрібен час. І для цього потрібні наші з вами спільні зусилля. Завтра – ще більше, ніж раніше.

Потрібно вже із 7-ї ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитися до споживання електрики.

Будь ласка, не вмикайте зайву електротехніку. Будь ласка, обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим, тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими.

Зеленський звернувся до людей у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України.

Найближчим часом окупанти намагатимуться забрати чоловіків у свою армію. Всюди так само, як у Донецьку й Луганську. Будь ласка, уникайте цього так, як можете. Намагайтеся виїхати з окупованої території. Якщо ж ви не можете цього зробити й опинитеся в російських військових структурах, за першої ж нагоди намагайтеся скласти зброю та прийти на українські позиції. І головне – бережіть своє життя. І обов’язково допомагайте іншим нашим людям, які поруч із вами. Наше спільне завдання – вистояти. Вистояти проти цих неадекватів...

Зеленський подякував за те, що саме український народ став цьогоріч лауреатом особливої відзнаки Європарламенту – премії Сахарова.

Ця нагорода щорічно вручається тим, хто зробив найбільший внесок у захист демократії, людських прав і європейських цінностей. Справді важливо, що у Європі цьогоріч відзначені всі українці й українки – мільйони наших людей, що так сміливо захищають свободу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?