Україна офіційно запросила в Ізраїлю системи ППО Iron Dome та Patriot
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна офіційно запросила в Ізраїлю системи ППО Iron Dome та Patriot

Україна офіційно запросила в Ізраїлю системи ППО Iron Dome та Patriot
Джерело:  online.ua

В офіційному листі Україна запросила в Ізраїлю системи ППО Patriot та Iron Dome для боротьби з іранськими балістичними ракетами та ударними безпілотниками, які використовуються Росією.

Джерело: Axios

Стало відомо, які системи ППО Україна запросила в Ізраїлю

Видання отримало листа, якого український уряд 18 жовтня надіслав Ізраїлю.

У запиті йдеться про системи протиповітряної оборони, які дозволять Україні протистояти будь-яким іранським балістичним ракетам та іранським ударним безпілотникам, які використовує Росія в Україні.

У листі вказано, що Росія перейшла до нового методу нападу на Україну, зокрема використання безпілотників іранського виробництва проти міст та цивільної інфраструктури.

За наявною інформацією... існує висока ймовірність швидкого постачання до Російської Федерації балістичних ракет Fateh-110 і Zolfaghar з Ірану, - йдеться в листі, надісланому посольством України в Ізраїлі до МЗС Ізраїлю.

У цьому контексті та з метою захисту своїх цивільних Україна хоче розпочати співпрацю з Ізраїлем у сфері протиповітряної та протиракетної оборони.

Україна дуже зацікавлена в отриманні від Ізраїлю (в найкоротші терміни) систем оборони, зокрема Iron Beam, Barak-8, Patriot, Iron Dome, David's Sling, Arrow Interceptor.

Також Ізраїль просять про підтримку в підготовці українських військових.

Деякі системи в листі, як-от Iron Beam, ще не працюють, а інші, як-от Patriot, виготовлені в Сполучених Штатах.

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц під час зустрічі з послами країн ЄС 19 жовтня заявив, що Ізраїль підтримує Україну шляхом надання гуманітарної допомоги та постачання життєво необхідного оборонного обладнання, але наголосив, що Ізраїль не постачатиме Україні системи зброї через різноманітні експлуатаційні міркування.

Натомість Ганц заявив, що Ізраїль може допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення.

20 жовтня прем’єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?