У МЗС України назвали Іран співучасником агресії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС України назвали Іран співучасником агресії РФ

У МЗС України назвали Іран співучасником агресії РФ
Джерело:  online.ua

17 жовтня Міністерство закордонних справ публічно заявило, що надання Іраном зброї РФ для ведення повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

МЗС вважає Іран співучасником агресії РФ проти України

Команда глави МЗС Дмитра Кулеби звертає увагу на те, що протяго останнього тижня армія РФ завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст.

Через ці атаки загинули та були поранені десятки мирних українців, зокрема діти, постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Ба більше, були пошкоджені будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України, – підкреслюють українські дипломати.

МЗС України публічно закликає владу Ірану негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії, інакше ж країна та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність, "зокрема в межах міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України".

Не можна також не згадати про те, що нещодавно видання The Washington Post дізналося, що офіційний Тегеран посилює свої зобов’язання постачати зброю Росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а і ракети класу "земля-земля".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?