В Україні завершують розробку нового сучасного БПЛА
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні завершують розробку нового сучасного БПЛА

В Україні завершують розробку нового сучасного БПЛА
Джерело:  online.ua

На тлі ранкових атак кремлівської армії із використанням дронів по Києву та інших регіонах України представники концерну "Укроборонпром" повідомили про завершення розробки нового сучасного українського БПЛА. 

Джерело: Facebook-сторінка  "Укроборонпрому"

Що відомо про новий український БПЛА 

Дальність — 1000 км, вага бойової частини — 75 кг. Завершуємо розробку. Сьогодні Київ вчергове зазнав атаки ударних безпілотників "Герань-2", відомих як "Шахед-136". Більшість ворожих БПЛА були успішно знищені. На жаль, не всі. ЗСУ перемагають на полі бою, а тому атаки повітряними "мопедами" – ніщо інше, як агонія російської федерації. Залякування, терор цивільних мирних людей – їхні ниці методи. Укроборонпром працює у посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це "нічого" успішно працює на полі бою, а ще деяке "нічого" раз за разом проходить успішні випробування, - зазначають представники оборонного концерну.

Наслідки атак кремлівських окупантів дронами по Києву та інших регіонах

Міністр МВС Денис Монастирський зазначив, що зранку кремлівська армія випустила по Україні понад 40 іранських дронів-камікадзе. Більшість з них була знищена системами ППО.

Не тільки в Києві були прильоти дронів, також були вони в Сумській, Дніпропетровській областях. Але загалом сьогодні зранку Україна була атакована 42 дронами, з них 36 було збито. Тобто була збита абсолютна більшість дронів, які летіли на нашу державу, - зазначив Монастирський.

За його словами, у бік Києва окупанти випустили близько 30 дронів. Військові збили 25 безпілотників.

Це дуже високий показник. Не досягла мети та масована атака, яка відбувалася сьогодні. Я думаю, що вона мала по своїм задумкам перевершити минулий понеділок та ракетний обстріл, - припускає міністр.

Зі свого боку речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що під час ранкової атаки кремлівська армія задіяла 43 БПЛА.

Ігнат закликав українців не заважати роботі військових та самостійно не збивати ворожі безпілотники.

Летіли усі з півдня, 43. 37 знищено. І авіація, і зенітно-ракетні комплекси, і інші сили оборони були залучені. Щонайменше 86% - це знищені "Шахеди". Непоганий результат. Дайте військовим зробити свою роботу, не потрібно з вікна шмаляти, - підкреслив Ігнат.

Між тим мер Києва Віталій Кличко зазначив, що за попередньою інформацією, кількість жертв атаки кремлівського дрону по житловому будинку у Шевченківському районі столиці зросла до трьох людей.

За даними Офісу президента, станом на 12:44 кількість осіб, що загинули внаслідок нальоту дронів-камікадзе на житловий будинок, збільшилася до 3. Врятовано 19 осіб.

Голова Нацполіції Ігор Клименко підтвердив, що загинули троє осіб: жінка 59 років та двоє молодих людей віком до 30 років. Ще троє людей госпіталізовані з різними травмами.

У той же час керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що кремлівські окупанти вдруге за 17 жовтня завдали удару по енергетичному об'єкту в регіоні.

Нова атака на область. Знову удар по енергетичній інфраструктурі. У Кам’янському районі. Пожежа і серйозні руйнування. На місці працюють рятувальники та спеціальні машини ДСНС, - повідомив Резніченко.

Голова ОВА закликав мешканців області заощаджувати електрику.

Жителів просять берегти електроенергію у години найактивнішого споживання – з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Ці прості кроки мінімізують кількість відключень. І це найліпша допомога нашим енергетикам, які цілодобово працюють, щоб усі були зі світлом, - наголосив керівник ОВА.

Диспетчерський центр "Укренерго" може ухвалити рішення застосувати графіки відключення електроенергії. Пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури.

Як зазначається в повідомленні, внаслідок терористичної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури в центральному та північному регіонах України. Ремонтні бригади "Укренерго"працюють над усуненням наслідків. Ситуація в енергосистемі є контрольованою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?