Іран планує передати РФ балістичні ракети
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран планує передати РФ балістичні ракети

Іран планує передати РФ балістичні ракети
Джерело:  online.ua

Влада Ірану готується передати РФ не тількі нові партії ударних БПЛА, а ще й балістичні ракети.

Джерело: The Washington Post

Іран готовий забезпечити кремлівську армію БПЛА та ракетами  

Журналісти видання із посиланням на представників безпеки США та союзних країн повідомляють, що Тегеран направив офіційних осіб до Росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу "земля-земля".

За оцінками західної розвідки, оборонні підприємства Ірану готують першу партію ракет малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Якщо це буде здійснено, то це буде перша поставка таких ракет до Росії з початку війни.

У серпні ті ж чиновники ідентифікували два типи іранських безпілотників, Muhajer-6 і Shahed-136, які Тегеран почав постачати Росії для використання в Україні.

Офіційні особи, проінформовані про заплановане постачання ракет, сказали, що Іран також готує нові поставки безпілотних літальних апаратів для Росії, включаючи "десятки" додаткових Mujaher-6s і більшу кількість Shahed-136s.

За словами чиновників, в останні тижні іранські технічні консультанти відвідали території, контрольовані Росією, щоб надати інструкції з експлуатації безпілотників.

Між тим аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль може також придбати в Ірану дрони-камікадзе Arash-2, які наразі є останньою моделю іранського виробництва БПЛА.

Ймовірно, Росія уклала нову угоду з Іраном для постачання дронів. Наразі кількість придбаних безпілотників невідома.

Проте аналітики ISW вважають малоймовірним те, що російські війська в Україні зможуть використовувати нові іранські дрони більш ефективно, ніж Shahed-136.

Достеменних відомостей про характеристики чи випробування цих дронів немає. Вся інформація базується лише на даних Ірану.

Раніше Міноборони Ірану заявляло, що дрони мають дальність польоту до 2 тисяч кілометрів та можуть атакувати цілі на території Ізраїлю. За необхідності, цей безпілотник можуть обладнати оптичними та тепловізійними сканерами. Ймовірно, цей дрон може визначати випромінення радарів та вміє обходити системи ППО.

Запуск Arash-2 можливий з платформи та з контейнеру. Це дозволяє перевозити їх приховано або запускати з морських платформ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?