У будівлі мерії в окупованому Донецьку пролунали потужні вибухи
Категорія
Україна
Дата публікації

У будівлі мерії в окупованому Донецьку пролунали потужні вибухи

У будівлі мерії в окупованому Донецьку пролунали потужні вибухи
Джерело:  online.ua

Представники кремлівської окупаційної армії заявили про серію потужних вибухів у будівлі мерії захопленого Кремлем Донецька.

Джерело: РосЗМІ

Що відбувається в окупованому Донецьку 

За інформацією кремлівських ЗМІ, будівлю мерії в окупованому Донецьку було пошкоджено через обстріл нібито українськими військовими.

Окупанти запевняють, що одна з ракет HIMARS влучила в будівлю "міської адміністрації" Донецька.

Будівля, за їхніми словами, зазнала серйозних пошкоджень, обвалилася стеля, вибито вікна.

У соцмережах пишуть, що внаслідок обстрілу нібито згоріли 3 автомобілі, вибите скло в "адміністрації".

Між тим, за інформацією Генштабу ЗСУ, в окупованому кремлівською армією Рубіжному на Луганщині військовослужбовці з Чеченської республіки почали виселяти цивільних з їхніх осель для розміщення офіцерів.

 Минулої доби противник завдав 5 ракетних та 23 авіаційні удари, здійснив до 60 обстрілів з РСЗВ.

Ударів противника були в районах більш ніж 30 населених пунктів. Це Нікополь і Шахтарське Дніпропетровської області; Глушківка на Харківщині; Оріхів і Малі Щербаки Запорізької області; Дмитрівка - Київської; Білогірка на Херсонщині та Вугледар на Донеччині.

ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Торське і Спірне на Краматорському напрямку, Берестове, Соледар і Бахмут на Бахмутському напрямку та Мар’їнка, Побєда і Невельське на Авдіївському напрямку.

Наша авіація завдала 32 удари - уразила 24 райони зосередження озброєння та військової техніки, 8 позицій ЗРК. Наші підрозділи ППО збили 6 БпЛА та 1 вертоліт ворога. Ракетні війська і артилерія уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об’єктів ППО противника та інші військові цілі.

Внаслідок точкових ударів нашої артилерії в Марфополі Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено більш як 20 окупантів. В Токмаку знищено 10 одиниць військової техніки та поранено до 40 військовослужбовців. В Пологах – до 30 поранених окупантів. В Кам’янці-Дніпровській знищено 7 одиниць військової техніки та поранено близько 40 військовослужбовців. Кількість загиблих, що окупанти намагаються ретельно приховати, уточнюється.

Між тим представники розвідки Великої Британії зазначають, що РФ не здатна виробляти високоточні ракети настільки швидко, наскільки витрачає їх на війну проти України.

 Ймовірно, скоро РФ відчує дефіцит високоточних боєприпасів.

З 10 жовтня Росія випустила понад 80 ракет, проте половину з них збили сили протиповітряної оборони України. За даними британської розвідки, масові удари по Україні значно спустошують російські запаси.

Російська оборонна промисловість, ймовірно, не здатна виробляти сучасні боєприпаси з тією швидкістю, з якою армія РФ витрачає їх на війні в Україні.

Ці атаки свідчать про подальше погіршення російських запасів ракет великої дальності, що, ймовірно, обмежить їхню здатність вражати бажану кількість цілей у майбутньому, - зазначають представники Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?