300 млрд гривень. Комітет ВР підтримав збільшення видатків на оборону
Категорія
Економіка
Дата публікації

300 млрд гривень. Комітет ВР підтримав збільшення видатків на оборону

300 млрд гривень. Комітет ВР підтримав збільшення видатків на оборону
Джерело:  online.ua

Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав збільшення видатків на оборону у 2023 році на 300 млрд грн. Кошти підуть на зарплати, премії, військову та спецтехніку.

Джерело: Роксолана Підласа

Бюджетний комітет ВР підтримав збільшення видатків на оборону

Бюджетний комітет Верховної Ради 19 вересня підтримав за основу і в цілому законопроєкт № 10038 про перегляд державного бюджету України на 2023 рік.

Про це повідомила голова комітету, народна депутат Роксолана Підласа в Facebook.

Законопроєктом пропонується збільшити видатки цьогорічного бюджету на 317 млрд грн, з яких майже 303 млрд грн пропонується спрямувати на потреби оборони. Зокрема, для:

  • на 195,7 млрд грн зростуть видатки на ЗСУ,

  • 39,7 млрд грн – Національної гвардії,

  • 20,4 млрд грн – Державної прикордонної служби,

  • 19 млрд грн – Національної поліції,

  • 13,2 млрд грн – закупівлі та модернізації військової техніки та озброєння ЗСУ,

  • 4,4 млрд грн – Мінстратегпрому на виробництво в Україні зброї та боєприпасів,

  • 4,2 млрд грн – СБУ,

  • 2,5 млрд грн – ГУР МО,

  • 2,1 млрд грн – Державної спеціальної служби транспорту Міноборони.

Також на 570,2 млн грн буде збільшено видатки на Держспецзв'язку, 500,7 млн грн – СЗР, 230,5 млн грн – УДО та на 151 млн – на винагороди курсантам системи МВС.

Кошти будуть спрямовуватись в кожному відомстві на зарплати, грошові винагороди, військові та спеціальну техніку, – зазначила Підласа.

Видатки бюджету-2023 збільшаться і за іншими напрямками

Крім цього, пропонується збільшити видатки на допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам (+16,5 млрд грн), на "швидке відновлення" (грант Європейського Союзу) (+5,97 млрд грн).

Також будуть збільшені видатки на МЗС, зокрема, для дипломатичних установ в країнах Африки та Аравійського півострова, а також для супроводу України в справах проти росії в Міжнародному суді ООН та Арбітражних трибуналах з морського права (+1,2 млрд грн) та на видання шкільних підручників для 5 і 6 класу (+ 552,8 млн грн).

Водночас планується скорочення інших видатків на 11,4 млрд грн, в основному за рахунок зменшення видатків на обслуговування державного боргу (на 10,7 млрд грн).

Верховна Рада до кінця вересня розгляне запропонований урядом законопроєкт про збільшення видатків на оборонні потреби майже на 303 мільярди гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?