35 країн домовилася вимагати від МОК відсторонення РФ і Білорусі від участі в Олімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

35 країн домовилася вимагати від МОК відсторонення РФ і Білорусі від участі в Олімпіаді-2024

35 країн домовилася вимагати від МОК відсторонення РФ і Білорусі від участі в Олімпіаді-2024
Джерело:  online.ua

Група з 35 країн, включаючи США, Німеччину та Австралію, вимагатиме відсторонити російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпіаді-2024, яка пройде у Парижі.

Джерело: Reuters

Низка країн закликала до виключення РФ та Білорусі з Олімпіади

Про це повідомила міністерка спорту Литви Юргіта Сюгздініене.

Ми йдемо в тому напрямку, що нам не потрібен бойкот, тому що всі країни одностайні.

Проти участі РФ та Білорусі виступили США, Британія, Німеччина, Франція, Польща, Нідерланди, Канада, Австралія, Японія, а також країни Балтії та Скандинавії.

Цей крок посилює тиск на Міжнародний олімпійський комітет (МОК).

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-зустрічі за участю 35 міністрів спорту, щоб обговорити заклик до заборони.

Тож я хочу запитати у вас: якщо представники держави-терориста з'являться на міжнародних змаганнях чи Олімпійських іграх, то чи матиме значення, що вони там без національної символіки? Сама лише присутність представників держави-терориста — це маніфестація насилля й беззаконня, — зазначив Зеленський.

Це була дуже продуктивна зустріч між 35 країнами, і я дуже чітко висловив позицію Великої Британії: поки Путін продовжує свою варварську війну, Росія та Білорусь не повинні бути представлені на Олімпіаді, - написала міністр спорту Великої Британії Люсі Фрейзер у Twitter.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у заяві після зустрічі з керівниками МОК Чехії та національного агентства спорту заявив, що російська агресія призвела до загибелі 231 українського спортсмена та тренера.

В той же час ми знаємо, що 70 відсотків російських спортсменів - військові. Я вважаю неприпустимим, щоб такі люди брали участь в Олімпійських іграх в нинішній ситуації, коли чесна гра для них явно нічого не означає.

Україна заявила, що бойкотуватиме Ігри, якщо в них візьмуть участь російські та білоруські спортсмени, а український боксер Олександр Усик заявив, що росіяни виграють «медалі крові, смертей і сліз», якщо їм дозволять взяти участь.

МОК хоче, щоб російські та білоруські спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?